Refacerea strazilor asfaltate de firmele de casa ale primariei este amanata pana la iesirea din garantie

Strada Borhanci a fost asfatata in anul 2013 pe vremea cand destinele municipiului Cluj-Napoca erau conduse de interimarul Radu Moisin. In baza unui contract semnat de catre municipalitate in anul 2010, firmele desemnate pentru executia lucrarii au fost Diferit si Kiat.  Aflata inca in garantie, strada necesita reparatii majore pe care cele doua firme de casa ale primariei le amana de la an la an in speranta ca vor iesi din perioada de garantie, astfel incat costurile pentru refacerea strazii Borhanci sa fie platite din banii municipalitatii. 

Lucrarile firmelor de casa ale primariei se dovedesc a fi de proasta calitate. Un exemplu in acest sens il constituie strada Borhanci, drum asfaltat in urma cu trei ani si care in opinia locuitorilor din zona trebuie refacut. Cetatenii reclama faptul ca au fost indetificate si marcate mai multe suprafete ale strazii Borhanci unde asfaltul turnat in urma cu trei ani a cedat. Cum perioada de garantie se apropie de sfarsit, acestia isi pun semne de intrebare cu privire la modalitatea prin care se va deconta refacerea strazii.

”Din pacate, in Cluj-Napoca devine obisnuinta ca strazile noi reabilitate sa nu reziste nici macar 2-3 ani. Mai mult se pare ca primaria , in cardasie cu firmele de casa, inchide ochi la aceasta situatie si nu obliga firmele sa repare strada in garantie, Anul trecut, pe strada Borhanciului, reabilitata relativ recent, cineva (probabil de la primarie) a marcat cu vopsea verde cel putin 20-30 de locuri care necesita interventie de reparatie (numarul este incredibil de mare pentru o strada noua). Probabil firma Kiat trebuie sa executie reparatia in garantie, dar a trecut un an, marcajele s-au sters si evident ca nimeni nu a intervenit. Revin cu doua intrebari punctuale si as dori tot un raspuns punctual la ambele:  De ce nu se executa reparatiile ?Reparatiile se vor executa in garantie, sau vom plati din bani nostri incompetenta si delasarea cuiva din primarie ?” a sesizat Ionut Trif pe siteul domnuleprimar.ro.

Potrivit informatiilor furnizate de catre reprezentantii primariei lucrarile de reparatie vor fi realizate de catre constructor pe banii acestuia si nu pe banii municipalitatii.

"Strada se afla in garantie. Garantia este de patru ani, deci orice interventie care se face in aceasta perioada se face pe cheltuiala firmelor care au executat lucrarea. Daca vor fi sesizari din partea cetatenilor cu privire la starea degradata a strazii Borhanci si daca va fi cazul se va interveni cu lucrari de intretinere”, au afirmat  reprezentantii primariei. 
    

 

 

Adauga comentariu