Reacția lui Aurel Cherecheș după ce Guvernul Orban a decis să-l scoată din Prefectura Cluj

Guvernul Orban a decis să-i încheie lui Aurel Cherecheș mandatul de prefect al județului Cluj. Contactat de Ziar de Cluj, Aurel Cherecheș nu se arată surprins sau dezamăgit de decizia PNL, dat fiind că prefecții sunt numiți politic, iar eliminarea lor se face tot prin decizii politice. Mai mult, prefectul susține că își va cere cele 40 de zile de concediu rămase și se va decide dacă se întoarce pe funcția de la Primăria Panticeu (unde primarul l-a ajutat să devină funcționar public pentru ca să poată să fie numit prefect) sau va face o schimbare în carieră. 

„Pot să spun că am avut un mandat un pic mai lung decât media pe județele din țară de la Revoluție încoace. Au fost foarte multe aspecte care au necesitat soluții urgente, de la furtuna din 17 septembrie 2017, la problemele cu fondul funciar, cozile pentru examenele de obținere a permiselor auto, chiar dacă solicitările au crescut cu peste 30%. În momentul în care am preluat mandatul, Prefectura Cluj avea cel mai mic număr de angajați, iar acum s-au completat aproape toate posturile din organigramă și instituția poate funcționa în parametrii normali. Tot la Cluj am avut multe manifestări publice (proteste) fără incidente, aspect care se datorează colegilor mei din Prefectura Cluj și autorităților: jandarmi, polițiști și toți cei implicați în planurile de acțiune. Referitor la organizarea pentru alegeri, am reușit prin aplicații să facilităm munca celor din secțiile de votare și să știm în timp real, dat fiind că județul Cluj este pe pe primul loc la numărul de voturi pe liste suplimentare, care secții de votare aveau nevoie de materiale suplimentare.  

Nu consider că am avut un mandat negativ. Tot timpul e loc de mai bine și poate anumite lucruri trebuiau făcute mai bine. E un minus pe care mi-l asum. Eu sunt de profesie inginer și am încercat să fac lucrurile să meargă. Încă mai am 40 de zile de concediu pe care nu am avut când să mi le iau. Mâine îmi voi depune cererea de concediu”, a declarat Aurel Cherecheș. 

Întrebat dacă se întoare pe funcția de la Panticeu, Aurel Cherecheș susține că încă nu s-a decis și că în următoarele două luni își va analiza oportunitățile. 

În locul lui Cherecheș urmează să fie numit politic liberalul Mircea Abrudean, devenit recent purtător de cuvânt al Primăriei Câmpia Turzii. 

Adauga comentariu