Război în lumea penticostală! Daniel Mitrea a pierdut tot și vrea să dărâme Templul: „Niciodată în istorie nu s-a mai întâmplat așa ceva! Îi dau pe toți în judecată”

Daniel Mitrea a ajuns cunoscut în lumea penticostală după ce, în aprilie, dezvăluia că fiica sa a fost abuzată pe vremea când era elevă a Liceului Teoretic Creştin "PRO DEO". Unii l-au făcut nebun, alții au fost de acord cu el. Nimeni nu e profet în țara lui. Un singur lucru e cert, comunitatea penticostală, dar și conducerea liceului, au refuzat orice dialog pe această temă. 

Daniel a trecut prin toate cele cinci etape ale pierderii și suferintei. Pentru că și-a pierdut familia. Soția sa a ales să divorțeze, din cauza stresului, iar fiica adoptivă Andreea s-a refugiat în sânul unei alte familii, unde și-a găsit dragostea la doar 14 ani. A renunțat la școală și vrea să devină mamă. 

CITEȘTE ȘI: Când îngerii sunt demoni. Abandonat de toată lumea, după drama de la liceul Pro Deo, tatăl Andreei e resemnat: „Nu mai pot de durere”

CITEȘTE ȘI: Drama unei eleve de la Liceul Teoretic Creștin Pro Deo: batjocorită de profesori și colegi, fata s-a mutat la altă școală - VIDEO

Pentru cei care consideră că Andreea nu a fost supusă unui abuz emoțional de tip bullying de către colegi, vă invităm să citiți următoarele mesaje. Vă reamintim, vin din partea unor elevi ai unui liceu penticostal. 

„Am auzit că n-ai mâncare. Îți comand o pizza? Mi milă de tine”, „Măcar io nu put a căcat și nu am nici față de căcat. De ce îți ascunzi fața în poze, că ej prea urâtă?”, „Io aș zice să taci și să mergi la firma lu mă-ta de curve”, ”Așa se zice la țigani?”, „Cum îi vremea pe centură? Faci bani pt Cracăiun? Măcar io nu-s țigan”, „Ești o curvă ambulantă”, sunt doar câteva dintre mesajele trimise de niște copii care, evident, primesc o educație deosebită, atât acasă, cât și la scoală.

După mai bine de un an de „plimbat” și bătut la ușa diferitelor instituții ale statului, Daniel Mitrea e decis să dea în judecată pe toată lumea care i-a greșit. Va cere daune morale imense. 

Matei 10:34 „Să nu credeţi că am venit s-aduc pacea pe pământ, ci sabia”

Părăsit de soție, care nu a mai suportat stresul unui război de lungă durată cu întreaga comunitate penticostală, dar și de fiica adoptivă, care a plecat de acasă, Daniel Mitrea consideră că nu mai are nimic de pierdut și vrea să își privească în ochi dușmanii în instanță. Pe lista lui Mitrea se află un pastor care l-a amenințat, conducerea liceului Pro Deo, părinții copiilor care au agresat-o pe Andreea, și, cel mai important, comunitatea cultului penticostal din România. 

„Nu mai am nimic de pierdut. Vă spun sincer, eu i-am iertat pe toți, însă vreau să răspundă toți în fața legii. Mă adresez instanței judecătorești, îi chem pe toți la tribunal. Un pastor m-a amenințat să nu fac asta, însă nu mă tem. Îl voi acționa în judecată. Comunitatea cultului penticostal m-a ignorat, mi-a ignorat scrisorile, îi dau și pe ei în judecată. E un abuz bisericesc, e o premieră în istoria României ce voi face eu, să dau în judecată comunitatea penticostală. Voi chema în judecată și liceul PRO Deo, dar și pe părinții acelor copii care mi-au abuzat fiica”, a explicat, calm, Daniel Mitrea.

„Nu au lăsat deoparte orgoliul nici măcar pentru un copil bolnav de leucemie”

Războiul pe care Daniel Mitrea îl poartă cu întreaga comunitate penticostală face victime colaterale. Pe 25 octombrie, Mitrea a încercat să organizeze un concert caritabil pentru un copil bolnav de leucemie. Cu mare greu a găsit o biserică dispusă să îi pună la dispoziție spațiul pentru concert. Într-un final, i-a fost închisă și acolo ușa în nas și concertul a fost anulat. 

„Pe 25 octombrie aveam programat un concert caritabil pentru un băiețel, David Raul Alexandru. Am găsit artiști din Germania și America dispuși să participe, însă am avut mari probleme cu locația. Am ușile închise peste tot, se știe. Din fericire, un pastor baptist a fost dispus să mă ajute până la un punct. Fix înainte să printăm afișele am fost anunțat că totul a fost sistat, fără explicații suplimentare. Încerc să organizez acest concert în decembrie, undeva într-o sală”, a completat Mitrea.

Tatăl Andreei e decis să ajungă și la CEDO pentru a-și face dreptate. Cu toate că, momentan mai are încredere în autoritățile statului român, chiar dacă toate ușile i-au fost închise în nas. 

 

Adauga comentariu