Război în instanță între părinți și Primăria Florești – ABERANT: Dacă ai domiciliul de peste 10 ani în localitate, dar ți-ai schimbat cartea de identitate, ADIO LOC ÎN CREȘĂ pentru copil!

Mai mulți copii din Florești au rămas fără loc în creșă din cauza ignoranței angajaților Primăriei. Disperați, părinții vor da în judecată autoritățile locale pentru că se simt nedreptățiți. Vechimea domiciliului în Florești, un criteriu foarte important pentru a primi un loc în creșă, este egală cu zero dacă ți-ai schimbat actul de identitate și nu ai cerut adeverință doveditoare de la Evidența Populației. În regulamentul pentru creșe și grădinițe nu scrie acest lucru și nici angajații Primăriei habar nu au de acest detaliu.

Aproape jumătate din numele de pe listele cu cereri pentru un loc în creșe și grădinițe în au fost respinse. Chiar și în urma contestațiilor, numărul celor respinși a rămas aproape la fel de mare. O situație specială s-a înregistrat în cazul părinților care și-au schimbat buletinele și li s-a luat în considerare vechimea din actuala carte de identitate. Nici după contestații, nu s-a rezolvat nimic.

„Noi stăm în Florești din 2010. Regulamentul spune că dacă locuiești în Florești și ai o vechime peste 10 ani primești 5 puncte, dacă ai între 8 și 10 ani primești 4 puncte. Eu mă încradrez la 4 puncte. Am înscris-o pe fetiță, am dus actele necesare (carte de identitate, copie după cartea de identitate, adeverință de la locul de muncă al meu și al soțului, pentru că eu voi începe activitatea din 1 noiembrie). Conform regulamentului, ar fi trebuit să primesc 5 puncte pentru domiciliul meu, 5 puncte pentru domiciliul soțului, 5 puncte pentru că soțul are loc de muncă și pentru că eu am început lucrul din 1 noiembrie ar fi trebuit să primesc doar 4 puncte. În total am făcut 19 puncte. La afișarea rezultatelor am văzut că s-a calculat greșit. Nu s-a făcut un calcul automat, probabil s-a calculat manual. Mi s-au afișat doar 14 puncte, nu știam de ce și am făcut contestație. Am depus iarăși actele necesare plus o precizare că am carte de identitate de Florești din 2010, atâta doar că în urma căsătoriei mi l-am schimbat în 2016. La depunerea contestației, de la registratură mi s-a spus că nu mai am nevoie de nimic. Ieri (11 noiembrie – n.red.) s-au afișat rezultatele și am văzut că suntem respinși la departajare cu 1 punct. În urma contestației nu au verificat buletinul. Astăzi am fost la șeful comisiei care mi-a spus că ar fi trebuit să duc act de la Evidența Populației ca să dovedesc că am schimbat buletinul”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, N.H., o mămică din Florești.

Cel puțin două cazuri asemănătoare au mai fost semnalate către Ziar de Cluj doar pe parcursul acestei zile. Este foarte probabil ca numărul părinților care s-au confruntat cu o situație asemănătoare să fie mult mai mare.

Părinții care au pierdut locurile în creșe și grădinițe spun că vor da în judecată Primăria Florești.

Adauga comentariu