Protest al Noii Drepte Cluj pe ploaie și grindină. Protestatari: "Clujul va deveni capitala homosexualității"FOTO

Circa 50 de persoane, membri și simpatizanți ai formațiunii Noua Dreaptă, s-au adunat sâmbătă în fața Catedralei Ottodoxe din Cluj-Napoca și au organizat un miting de susținere al "familiei tradiționale". Oamenii au venit cu pancarte inscripționate cu mesaje de susținere pentru familia tradițională și, totodată, au scandat mesaje împotriva homosexualilor. Protestul Noii Drepte s-a ținut pe o ploaie torențială și grindină, la ora stabilită, 12:15. 

"La Cluj-Napoca, astăzi are loc pentru al doilea an consecutiv un marș al homosexualilor. Dacă Clujul nu a devenit până acum capitală cuturală europeană sau nu va deveni până în 2021, cu siguranță va deveni capitala culturală a homosexualității", a rostit la microfon unul dintre liderii Noua Dreaptă Cluj

Protestatrii spun că solicită organizarea unui referendum în cadrul căruia românii să voteze dacă sutn de acord ca familia tradițională să fie formată dintre un bărbat și o femeie. 

"La parada de azi, de la ora 17:00 vor fi prezenți mai mulți non-clujeni. Pentru că la parada de azi va participa viceprimarul din Koln, vor participa delegații din Germania, Austria, Franța. Ei vin la Cluj să ne spună cât de discriminate sunt anumite categorii de persoane. (...) Dar în România sunt discriminați românii cei mulți. Am un mesaj pentru cei care vor participa la parada de la ora 5. Stmați homosexuali activi, stimați homosexuali, pasivi, stimate lesbiene, stimați bisexuali, stimați transsexuali, stimați asexuați, stimați ai celui de-al treilea sex, stimați pedofili, stimați zoofili, stimați necrofili. stimați bigenderi, stimați intersexuali, stimați pansexuali, stimați travestiți, stimați ai tuturor sexelor nedefinite încă, realitățile voastre sunt cel mult de râs pentru o minte funcțională din România", a spus activistul clujean, Călin Mărincuș

Protestul Noii drept a durat aproximativ o oră și a fost supravegheat de zeci de jandarmi și polițiști. La Cluj-Napoca are loc, tot sâmbătă, de la ora 17:00, o paradă de susținere a comunității LGBT. 

 

Adauga comentariu