Propunerea CJ pentru Cluj Arena: Primaria sa preia administrarea stadionului, in schimbul datoriei de 14 milioane de lei

Dupa intalnirea de astazi a liderilor de grup din Consiliul Judetean Cluj, alesii judetului au ajuns la o solutie pentru iesirea din criza a Cluj Arena: Primaria Cluj-Napoca sa preia, in contul datoriilor de 14 milioane de lei, societatea care adminisreaza stadionul. In acest fel, Primaria lui Boc ar putea administra Cluj Arena si ar putea chiar sa schimbe conducerea si membrii Consiliului de Administratie al societatii. In acest moment, conturile societatii sunt blocate, deoarece nu s-au platit taxele si impozitele catre Primarie, in ultimii patru ani.

“Noi vrem ca Primaria Cluj-Napoca sa devina administratorul stadionului. Sa isi puna ei directori, consiliu de administratie si sa administreze ei stadionul. Suntem dispusi, in schimbul datoriei, sa preia 99% din actiunile firmei”, a declarat presedintele CJ Cluj, Mihai Seplecan.

Totusi, daca primarul Emil Boc nu va fi de acord, Cluj Arena SA va intra in insolventa. Planul de reorganizare presupune, in primul rand, stoparea obligativitatii din partea societatii sa plateasca taxe si impozite. Mai mult, in timpul reorganizarii, stadionul isi va putea plati cheltuielile curente si salariile angajatilor.

O a treia varianta este ca Primaria Cluj-Napoca sa cumpere stadionul de la Consiliul Judetean Cluj, insa numai la valoarea sa actuala si dupa realizarea unei expertize.

Vakar Istvan spune ca prima varianta, aceea ca administrarea societatii sa fie preluata de Primaria Cluj-Napoca, in schimbul datoriilor de 14 milioane de lei, este cea preferata si de el si cea mai buna pentru stadion.

“Bunul Cluj Arena nu se poate prelua decat printr-un contract de vanzare-cumparare, dar cred ca este benefic ca administrarea Salii Polivalente si a Cluj Arena sa fie comuna. Nu se schimba proprietarul, dar o viziune comuna cred ca este benefica”, arata Vakar Isvan.

Primarul Emil Boc a declarat, astazi, ca isi doreste o administrare comuna a celor doua obiective – Cluj Arena si Sala Polivalenta.

“Ne-am aratat disponibilitatea de a prelua stadionul, cu datoriile aferente si plata impozitului, urmand sa constituim o structura unica Sala Polivalenta - stadion. Ramane sa decida Consiliul Judetean, dar, oricum, noi avem nevoie la Cluj de o societate unica, de un singur centru de comanda pentru tot ce inseamna evenimente sportive, culturale, politici publice sportive.
Exista doua entitati, nu spun ca e rau, colaboreaza foarte bine, dar, daca vine cineva sa asculte despre un campionat, trebuie sa negocieze pe rand. Iar planificarile la Cluj Arena sunt una, la Sala Polivalenta sunt alta. Daca ai avea o singura structura, ai putea sa stii ca, da, in august 2016 nu se inchiriaza nimic pentru ca vom avea editia a doua Untold", a spus primarul Emil Boc.

Daca cele doua unitati administrative se vor pune de acord, cele doua societati, Cluj Arena SA si Sala Polivalenta SA, ar  putea fuziona. Cluj Arena este condusa de PDL-istul Radu Ratiu, consilier local, in timp ce la Sala Polivalenta director interimar este Ionut Rusu (PDL).

 

Adauga comentariu