Promisiunile lui Boc din 2013: două centuri de ieșire din Cluj-Napoca și tramvai până la Florești

La începutul anului 2013, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, aflat în cel de-al treilea mandat, le promitea clujenilor nici mai mult, nici mai puțin decât două centuri de ieșire din Cluj-Napoca spre Florești, plus linii de tramvai până în Florești.

Toate acestea pentru a se descongestiona traficul de la ieșirea din Cluj-Napoca spre Florești și pentru un acces foarte ușor spre Spitalul Regional Inexistent de Urgență care, conform unor basme urbane electorale, ar fi urmat să fie ridicat în zona unităților militare din Florești:

„Primul proiect, pe care îl susțin cu toată convingerea, vizează centura mică de la Florești la Cluj, care să ajungă la Valea Gârbăului. […] Din acest punct ne vom implica prin amenajarea unui drum de un kilometru pentru a asigura conexiunea cu orașul, spre Mănăștur. […] 

A doua propunere […] se referă la construirea unui drum rapid pe o distanță de 8,5 km de la nodul de autostradă până la sensul giratoriu de la Cora, fără să se treacă prin Florești. Proiectul implică traversarea Someșului printr-un pod și ar contribui și el la oferirea de acces facil către Spitalul Regional de Urgență din Florești și fluidizarea traficului.” (Făclia, 24 ianuarie 2013)

Emul Boc mai afirma că implementarea celor două proiecte ar permite extinderea liniilor de tramvai până în localitatea Florești pe actuala ieșire din Cluj-Napoca spre Oradea. 


Cele două centuri bineînțeles că au rămas doar la stadiul de promisiune, de Spital Regional de Urgență nici vorbă, iar în ziua de astăzi, când aud de linii de tramvai până la Florești, nu râd numai clujenii, ci și curcile. Însă toate acestea vor fi probabil realizate până în cel de-al treizecilea mandat al Excelenței Sale, primarul nostru ales pe viață, Emil Boc. 

Foto: arhiva Făclia

Adauga comentariu