Proiecte bombastice: pasarelă peste Tăietura Turcului, drum expres cu patru benzi, nod de transport intermodal. Tișe rezolvă problemele de trafic din Cluj, Florești și Baciu

Un proiect ce are ca și scop modernizarea Parcului Etnografic devine subiect de propagandă politică pentru autoritățile locale. Tișe se pregătește deja de alegerile locale de anul viitor și se laudă prin acest proiect că va rezolva problema traficlui din două comune clujene, Florești și Baciu. Tot ce nu au reușit să facă primarii din cele două comune vor reuși se pare Alin Tișe și Emil Boc. Chiar dacă principalul obiectiv al acestui proiect este reprezentat de modernizarea și extinderea Muzeului Etnografic, autoritățile locale și județene vor scoate în evidență soluțiile pentru trafic deoarece acesta este subiectul care îi afectează cel mai mult pe clujeni.

Consiliul județean preia ideea lui Emil Boc pentru o pasarela peste Tăietura Turcului.

Pasarela peste Tăietura Turcului promisă de primarul Emil Boc va fi realizată se pare de către Consiliul județean. În Planul Urbanistic Zonal pentru revitalizarea Parcului Etnografic și a pădurii Hoia este propusă facilitarea fluxului pietonal si velo din directia Parcului Cetatuii prin crearea unei pasarele de supratraversare a strazii Taietura Turcului, pentru circulatia auto si velo-pietonala (str. Vântului-str. Nicolae Patrascu).

Alin Tișe vrea astfel să îl salveze pe Emil Boc de încă un proiect ce avea mari șanse să rămână la stadiul de promisiune. Consiliul județean se angajează prin acest PUZ să realizeze pasarela ce ar rezolva traficul de pe Tăietura Turcului.

Consiliul județean îl ajută pe Emil Boc cu un alt proiect, respectiv trenul metropolitan.

Tot în PUZ-ul pentru extinderea Parcului Etnografic se menționează realizarea unui nod de transport intermodal la intersectia dintre str. Taietura Turcului cu calea ferată plus o statie pentru trenul metropolitan al lui Emil Boc.


Alin Tișe rezolvă problema traficului din Florești și din Baciu

Pe lângă faptul că îl ajută pe primarul Emil Boc și preia două din proiectele promise de acesta, Alin Tișe îi ajută și pe cei doi primari ai comunelor Florești și Baciu și propune soluții pentru traficul din aceste comune. Astfel, se va realiza o legătură dinspre Florești prin modernizarea străzii Nicolae Pătrașcu). Totodată se propune deschiderea unui acces dinspre Baciu prin modernizarea străzii Hoia.

Drum expres cu patru benzi

Inovațiile privind infrastructura rutieră din apropierea Parcului Etnografic și a pădurii Hoia cuprind și un drum expres cu patru benzi, respectiv strada Tetarom.

De asemenea, vor fi create doua accesuri din strada Tetarom prin: “strada LEA‘‘ de pe traseul liniei electrice aeriene si - “strada Tetapolis”.

Strada Tetapolis (legatura STRADA Tetarom – Aleea muzeului va avea două benzi, trotuar, piste de piciclete și locuri de parcare.

Strada LEA (legatura str.Hoia și str.Tetarom), două benzi, trotuar, parcare, piste de biciclete.

La reabilitarea străzilor se vor introduce piste pentru biciclişti cu sens dublu având lăţimea de minim 1 m (se recomandă 1,5 m) pentru fiecare sens, exclusiv zonele laterale de protecţie. Se recomandă separarea fizică a pistelor pentru biciclişti faţă de partea carosabilă, prin vegetaţie, borne, rigole, borduri etc. Pe străzile cu rol de deservire locală traseele pentru biciclişti pot fi comune cu cele pentru vehicule.

Totodată se propune prin PUZ realizarea unui sens giratoriu la intersectia strazilor Taietura Turcului, Tetarom si Vantului.

Transport în comun pe Tăietura Turcului

Proiectul prevede și extinderea retelei de transport local în comun pe str. Taietura Turcului cu statii BUS și Realizarea unei parcari de mare capacitate la nod de Parcul Industrial Tetarom I, cu acces direct pietonal înspre Padurea Hoia si Parcul Etnografic. Tot in zona sunt prevazute locuri de parcare pentru autocare si autoturisme pe strada Tetarom.

Proiectul privind extinderea Parcului Etnografic are o valoare de 10 milioane de euro, prin care vor fi realizate următoarele obiective de investiții: Centrul de Vizitatori alcătuit dintr-un punct de informare turistică, o sală multifuncțională evenimente și expoziții, cafeterie, depozite; un centru Centrul Administrativ alcătuit din birouri administrative, zonă seminarii, zonă lucrători Parcul Etnografic, atelier de dulgherie; Satul de Vacanță – sector pentru ateliere cu tematică etnografică – compus din Șură de joc, case în stilul tradițional românesc/săsesc/maghiar, ateliere de prelucrare a lemnului, a textilelor, respectiv ateliere de olărit și pictură tradițională; amenajări complexe în cadrul pădurii-parc Hoia.

Citește și:

Parcul Etnografic din Hoia se extinde. Vor fi create alei pietonale și o pasarelă de legătură cu strada Vânătorului

Adauga comentariu