Primaria recunoaste: a receptionat patru blocuri construite intre case, fara nicio cale de acces auto

Locatarii unor blocuri din zona Campului, construite pe o strada cu locuinte individuale, nu mai pot intra cu masina pe strada pe care locuiesc, dupa ce aceasta a fost transformata in strada pietonala. Vinovata de situatie este chiar Primaria Cluj-Napoca. Institutia recunoaste ca a receptionat lucrarile cu toate ca cele patru blocuri construite intre case nu aveau nicio cale de acces.

50 de familii care locuiesc in cele patru blocuri de pe strada Stefan Metes nu mai pot folosi aleea de acces pentru a circula cu autovehicule. Asta dupa ce strada unde s-au construit blocurile a fost transformata in zona pietonala de ceilalti clujeni, care locuiesc la case pe aceeasi strada.

In urma ducerii la indeplinire a sentintei civile (...) in data de 05.09.2011, de montare a unor stalpi metalici pentru a restrictiona circulatia auto pe strada stefan Metes la cele 4 imobile edificate de Chiorean Mirela Delia si Luca Marin, proprietarii acestor imobile au ramas fara posibilitatea de a avea acces auto la acestea. Ulterior, reprezentantii asociatiei de proprietari au desfiintat stalpisorii montati prin ordonanta Presedintiala pana la solutionarea pe fond a situatiei”, explica reprezentantii municipalitatii razboiul locatarilor de pe strada Metes, inceput in urma cu patru ani.

PUD- ul aprobat pentru cele patru blocuri prevedea acces pietonal din strada Campului, accesul auto fiind reglementat conform plansei desenate pe strada Grigore Antipa si inspre strada Pavel Dan. Drumul de legatura auto prevazut in PUD, care ar trebui sa faca legatura intre strada Grigore Antipa si aleea din fata celor patru imobile, precum si cel inspre strada Pavel Dan nu a fost, insa, executat.  

Cu toate acestea, reprezentantii Primariei Cluj-Napoca au receptionat lucrarile, desi cele patru blocuri nu aveau sub nicio forma acces auto la finalizarea lor.

Cele patru imobile au fost receptionate de catre reprezentantii Directiei Urbanism care au emis Certificatele de Atestare a Edificarii Constructiei pentru blocuri; fara a se tine cont de accesele auto prevazute prin PUD si PUZ, reprezentantii Serviciului Control Urbanism si Disciplina in Constructii nu au participat la receptia finala a imobilelor”, spun reprezentantii mass-media ai municipalitatii.

Acum, functionarii care ar fi trebuit sa sublinieze problema accesului auto inca din urma cu patru ani arunca vina pe locatarii blocurilor, care “au tacut si au acceptat situatia”.

Facem precizarea ca actualii proprietari au acceptat tacit prin cumpararea acestor imobile situatia existenta a acceselor, care pana in momentul de fata au ramas la fel dupa receptia finala a lucrarilor cu privire la accesele auto”, se scuza angajatii Primariei.

La inceputul acestei luni, sentinta civila din 2011 a fost repusa in aplicare, iar accesul auto la cele patru blocuri a fost, din nou, restrictionat. Acum, primaria se spala pe maini de necazul oamenilor si le recomanda sa se impace cu vecinii sau sa rezolve situatia in instanta.

Avand in vedere proprietatile private ale terenurilor pe care este prevazut accesul auto in PUD - urile aprobate pe strada Grigore Antipa, in varianta de acces catre strada Pavel Dan, precum si a terenului pe care este propus a fi realizat accesul auto, situatia poate fi reglementata, fie:
- prin intelegere amiabila intre toti proprietarii interesati, urmand calea administrativa prin promovarea unui nou PUD, prin care sa fie reglementate accesele auto in conformitate cu situatia existenta in teren (in acest sens a fost obtinut avizul de comisie nr.407995/67 din 20.02.2013), la discutiile preliminare urmand sa participe si reprezentantii Directiei Urbanism, Directiei Tehnice si Politiei Locale; - pe calea instantelor judecatoresti
”, mai spun reprezentantii municipalitatii.

Comentarii

Dan Cel Rau

13.07.2015 13:49

Sau ar mai fi varianta actionarii in judecata a primariei care nu trebuia sa faca receptia inducand astfel in eroare cumparatorii de buna credinta.

George

13.07.2015 16:13

Cei din primarie care au facut receptia ar trebui cercetati pentru spaga luata si constructorul trebuie dat in judecata si cerut despagubiri pentru drumul nerealizat. 

Proprietar de p...

14.07.2015 12:34

"Proprietari isi asuma starea de fapt?", ce este imbecilitatea asta? eu am fost la un notar si a zis ca actele sunt ok, inclusiv banca de la care am luat credit. In nici un act nu este stipulat ca nu exista acces auto, de unde naiba sa stiu eu ca si cumparator ca nu am acces auto daca nici un act nu dovedeste asta si nimeni nu a pomenit nimic de asta (am stat 2 ani fara sa stiu de problema, circuland zi de zi pe Strada Stefan MEtes)...

fara nume

14.07.2015 13:59

Primaria se spala pe maini...pai daca altceva nu stie sa faca...sa schimbe ea PUD-ul pe cheltuiala primariei, ca bani sa se refaca lucrarile in alte zone cum ar fi str. Memorandumului...abia s-a finalizat si acum consiliul local (adica primaria) plateste refacerea lucrarilor...in fine... din pacate acum 4 ani jumatate - 5 ani cand s-au cumparat majoritatea locuintelor din cele 4 blocuri, noii proprietari nu au avut de unde sa stie ca sunt probleme cu drumul, toate actele existente in acel moment nu aratau nici o problema...cei de la case si cativa locatari care sunt neamurile constructorului doar au stiut de problema dar nu au spus nimic ... iar sa se puna problema de un acces spre str Grigore Antipa nici nu se mai pune problema...pt ca intre timp tot primaria a aprobat construirea unui bloc, de asemenea spre str Pavel Dan s-a construit o casa cu fosa septica si tot tacamul ....si ce teren ar mai fi "liber" pana in paraul Popii este pamant de umplutura rezultat din sapaturile pentru cladirilor amintite...teren care este si maltinos.... se va da primaria in judecata sa raspunde ca institutie pentru boacanele angajatiilor.

Octavian A

15.07.2015 12:09

Situatia e prezentata eronat, iar umilinta celor peste 42 de famillii se apropie de limita suportabilitatii. din punctul asta de vedere astepatm cu interes alegerile locale deoarece au fost putini politicieni care s-au implicat in rezolvarea acestei porcarii1. Strada Stefan Metes drumul pe care se facea accesul la blocuri este proprietatea celor de la blocuri.. "smecherii" de la case au primit servitute gratis si nu au respectat PUD-ul latimea drumului, nu au creat alveolele prevazute in pPUD . (ca o paranteza tot circul asta a fost sponsorizat de PUIU SUMLEA abonat pe lista  PSD)2. Primaria a aprobat un PUD aberant si imposibil care precizeaza ca accesul la blocuri se face pe un drum colector cu 2 benzi din spate pe care nu l-a mai construit niciodata si au renuntat sa-l mai construiasca !!! smecherasii de la case au speculat asta si au castigat in instanta blocarea singurului drumului de acces cu argumente gen ca latimea drumului e prea mica in conditiile in care ei l-au ingustat inentinonat. !!!!!E aberant ca acel drum ( al meu) sa fie pietonal pt mine si cei de la case sa circule cu masina pe drumul meu ba mai mult sa-mi si blocheze accesul ca e el smecher, daca e prea inguust sa fie prea ingust pt toti. !3.La momentul in care am cumparat apartamentul exista o hoatarare a consiliului local care preciza ca accesul la blocuri se face pe strada Stefan Metes pana la constructia acelui drum colector cu doua benzi din spate.4. Cum poti sa spui ca "proprietari au acceptat tacit " cand se judeca de ani buni si au depus zeci de memorii la primarie inclusiv documentatia pt modifiacrea PUD-ului dar se pare ca acolo sunt alte interese.5. varianta cu intelegerea amiabila cu proprietarii caselor e exclusa deoarece ei au demonstrat in toti acesti ani ca nu doresc acest lucru...normal ca le convine sa circulam pe jos sa nu-i deranjam iar legea se aplica doar pt uniiRezolvarea e f simpla. primaria trebuie doar sa oblige prorietarii caselor sa mute gardurile caselor sa respecte latimea drumului din acte si sa aprobe noul PUD !!!...sau sa construiasca draqului acel drum prin spate pt ca eu nu pot sa-l construiesc pe terenul altcuiva...    

Adauga comentariu