Primăria promite să ia măsuri, după ce un bărbat a murit pe stradă pentru că ambulanța a venit după o oră

Ca de obicei, în România trebuie să moară cineva până când autoritățile iau măsuri. Sau, cel puțin, se prefac că iau măsuri. Cazul bărbatului mort pe stradă în Gherla, pentru că ambulanța a venit după o oră, a revoltat opinia publică, astfel că viceprimarul din Gherla, Iulia Trif, promite că astfel de situații nu se vor mai repeta. 

Concret, bărbatul a murit pentru că în Gherla nu erau ambulanțe disponibile, situație care ar urma să se schimbe de urgență. Primăria Gherla intenționează să construiască un punct de lucru SMURD, însă nu a menționat când acest punct de lucru va fi funcțional.

“La sfârșitul lunii octombrie Primăria Municipiului Gherla a lansat licitația publică pentru construirea unui punct de lucru SMURD pe strada Victoriei nr. 15.

La finalizarea construcției, acesta va fi pusă la dispoziția SMURD pentru constituirea punctului de lucru, fără ca autoritățile locale să aibă vreun amestec în administrarea acestuia. Valoarea totală a contractului depășește 2,6 milioane de lei, iar finanțarea va fi asigurată din bugetul local.

Autoritățile publice gherlene au considerat că un punct de lucru al SMURD la Gherla este foarte util pentru locuitorii municipiului, pentru că:

– Asigură asistența medicală în cazuri de urgență, precum și transportul cazurilor foarte grave la cel mai apropiat spital.
– Ajută la creșterea eficienței SMURD la nivelul județului Cluj.
– Ajută la dezvoltarea unui sistem eficient de asistență medicală de urgență.

Demersurile pentru construirea unei subunități SMURD Cluj, punct de lucru Gherla au început acum mai bine de un an și s-au parcurs următoarele etape:

– Elaborarea și aprobarea Planului Urbanistic Zonal
– Elaborarea Studiului de Fezabilitate
– Aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin HCL nr 54 /24.06.2019
– Etapa finală, de proiectare și execuție.

Întrucât licitația s-a încheiat, lucrările vor începe după semnarea contractului, care urmează să aibă loc“, a anunțat viceprimarul.

Adauga comentariu