In vizor

Primăria promite de șapte ani că modernizează Calea Someșeni: la fiecare ploaie strada se umple de apă

Clujenii reclamă faptul că pe Calea Someșeni apar bălți pe carosabil după fiecare ploaie, astfel că orice plimbare pe trotuar se poate lăsa cu ”o baie” făcută involuntar. În 2013 a fost aprobat un proiect de hotâre pentru modernizarea străzii, iar unul dintre motive a fost tocmai faptul că scurgerea apelor nu era asigurată. Șapte ani mai târziu, problema apei care se acumulează pe această stradă încă nu a fost rezolvată.

”Doresc sa va aduc la cunostinta ca de cate ori ploua pe Calea Someseni din dreptul RADP Cluj si pana dupa statia de betoane la marginea trotuarului se aduna toata apa pluviala deoarece in urma cu cativa ani cand s-a facut modernizarea strazii s-au acoperit canalele de scurgere a apei ,astfel incat atunci cand mergi pe jos pe trotuar esti stropit de masinile care circula”, potrivit unui clujean.

Municipalitatea dă asigurări că în 2020 va începe modernizarea străzii Calea Someșeni și va fi realizată și rețeaua de canalizare pluvială.

”Str. Calea Someseni este unul din obiectivele pentru care, in anul 2019, s-a demarat procedura pentru obtinerea autorizatiei de construire in vederea modernizarii acestei strazi, implicit realizarea unei retele de canalizare pluviala care sa rezolve problema scurgerii apelor meteorice. Dupa obtinerea autorizatiei de construire vor putea incepe lucrarile mai sus mentionate”, potrivit municipalității.

Nicio explicație de ce această problemă nu a fost rezolvată în 2013, așa cum menționa proiectul de hotărârea adoptat atunci.

Kiat și Diferit au câștigat în 2013 un proiect pentru modernizarea străzii

Aceeași promisiune privind rezolvarea problemei cu rețeaua de canalizare fost făcută și în 2013. Atunci a existat un proiect de hotărâre și un contract de lucrări câștigat de asocierea Diferit SRL – Kiat Construct SRL. Valoarea contractului a fost de 6,7 milioane de lei plus TVA.

„Pe Calea Someşeni, datorită traficului, a capacităţii portante insuficiente a sistemului rutier, foarte degradat, precum şi a faptului că nu este asigurată scurgerea apelor acestea stagnând pe partea carosabilă, formând bălţi şi infiltrându-se în corpul drumului, circulaţia se desfăşoară în condiţii improprii. Lucrările pentru modernizarea străzii cuprind partea carosabilă, zona trotuarelor şi scurgerea apelor”, se specifica în motivarea Hotărârii Consiliului Local.

Problema însă nu a fost rezolvată nici până azi, chiar dacă drumul este intens circulat, făcând legătura cu centura Vâlcele Apahida. Atunci când plouă, jumătate din stradă este acoperită de apă, astfel că circulația se poate desfășura pe un singur sens. Acest lucru nu i-a oprit pe cei din Primărie să amenajeze o pistă pentru biciclete pe singurul trotuar existent. Pistă care este folosită drept parcare pentru mașini sau este folosită de către pietoni.

Citește și:
Primăria explică de ce a făcut piste de biciclete pe un întreg trotuar: așa a fost proiectat de pe vremea lui Ceaușescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *