Primăria a pregătit un nou regulament pentru locurile de parcare

Un nou regulament pentru închirierea locurilor de parcare, a garajelor și a copertinelor din Cluj-Napoca a fost pus în dezbatere publică. Printre noile prevederi se află înființarea de locuri de parcare pentru biciclete în parkingurile din Mănăștur și Gheorgheni, anumite prevederi pentru proprietarii de mașini care vor un loc de parcare și interzicerea subînchirierii locurilor de parcare.

„În concordanță cu Strategia de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca 2014 – 2020, gestionarea sistemului de parcări publice este folosită ca o modalitate de atingere a obiectivelor de mediu, sociale și economice, și are ca scop rezolvarea favorabilă a nevoii de parcare prin alocarea unui loc de parcare pentru un număr tot mai mare de solicitanți, iar indirect la reducerea cererii de locuri de parcare, reducerea numărului de călătorii cu mașina personală în centrul orașului și reducerea blocajelor în trafic urmărindu-se descurajarea parcării de lungă durată”, scrie în noul regulament.

Locurile de parcare pentru biciclete vor fi înființate în parkingul Primăverii și Băișoara. Propunerea a fost înaintată în cadrul programului de bugetare participativă.

„S-a realizat punerea în aplicare a proiectului de bugetare participativă care propune amenajarea unor adăposturi sigure pentru parcarea bicicletelor în incinta parkingurilor edificate de către municipalitate, în parkingul Primăverii f.n. - parter și parkingul Băișoara – parter, pentru care este necesară reglementarea modului de exploatare de către Serviciul Public de interes local pentru administrarea parcărilor. Se propune ca reglementarea locurilor de parcare pentru biciclete situate în parkingurile de cartier să fie realizată în cadrul regulamentului comun închirierii locurilor de parcare destinate riveranilor, fiind o reglementare similară cu cea aplicabilă locurilor de parcare pentru autoturisme, fiind destinate riveranilor, cu stabilirea unui abonament anual, nu în sistem de plată cu ora”, este precizat în regulament.

Locurile de parcare pentru biciclete vor fi atribuite pe bază de abonament anual, cu prioritate persoanelor fizice care au domiciliul stabil/reședința în apropiere (în cartier) și care au în proprietate o bicicletă.

Solicitantul unui loc de parcare trebuie să aibă inspecția tehnică la zi, nu trebuie să mai dețină un alt loc de parcare. O persoană primește un singur loc de parcare și nu pot fi alocare decât maxim două locuri de parcare pentru aceeași locuință, sediu social sau punct de lucru al unei firme. De asemenea, al doilea loc de parcare este alocat doar după epuizarea cererilor depuse pentru primul loc de parcare.

În cazul autoturismelor înmatriculate în alte state, va fi prezentată o traducere legalizată a certificatului de înmatriculare al autoturismului în limba română.

Se interzice subînchirierea locurilor de parcare, iar cei care încalcă această prevedere nu vor mai beneficia de abonament. Este însă permis schimbul de locuri de parcare, pe baza unei cereri scrise.

Întregul regulament poate fi consultat AICI

Adauga comentariu