Primăria nu poate controla traficul greu, ilegal, de pe strada Maramureșului. Ce scuză are Emil Boc

De mulți ani, strada Maramureșului este tranzitată de sute de tiruri, utilaje, basculante, camioane și alte vehicule de mare tonaj, deși în zonă există indicatoare care interzic accesul mașinilor cu greutatea peste 3,5 tone. Locuitorii au ajuns la capătul răbdării. Au asaltat Primăria cu sesizări pentru ca cineva să le ceară o explicație șoferilor care încalcă legea și să îi amendeze, dar până acum autoritățile nu au luat prea multe măsuri, decât din pix.

Joi, la un post local de radio la care a fost invitat Emil Boc, s-a pus din nou pe tapet problema traficului greu de pe strada Maramureșului, dar edilul nu a venit cu soluții, ci cu scuze. 

De strada Maramureșului este legată o istorie deja împământenită și tristă la care autoritățile închid ochii. În fiecare zi, strada este traversată de mașinile de mare tonaj care produc un zgomot infernal, distrug capacele de canal și cauzează și alte probleme grave, precum fisurarea pereților caselor.

Oamenii care locuiesc în zonă spun că Poliția nu patrulează acolo decât foarte rar. Nimic nu împiedică accesul sutelor de vehicule grele, nici măcar indicatorul cu semnul interzis montat de Primărie. Implicarea municipalității în soluționarea problemei se rezumă doar la acel indicator care interzice accesul mașinilor cu greutatea peste 3,5 tone.

“În strada Maramureșului puteți să faceți totuși ceva pentru a opri traficul greu, ilegal? Este o problemă veche. Nu am observat filtre de Poliție în zonă sau alte măsuri care să împiedice cele 300-400 de utilje de tonaj care tranzitează zilnic strada aceasta”, reclamă clujenii, sătui până peste cap de traficul greu.

Joi, la postul de radio local, Napoca FM, s-a discutat cu Emil Boc problema de pe strada Maramureșului. Mai mulți cetățeni i-au bătut obrazul edilului cu privire la faptul că a lăsat problema să se împută, de ani de zile. Primarul a spus că de-a lungul anilor a colaborat cu Poliția Locală și Poliția Rutieră, dar nu a precizat ce s-a făcut concret, în afară de împărțirea sporadică a unor amenzi.

„În fiecare săptămână, Poliția Locală împreună cu Poliția Municipiului amendează, ține sub control zona și diminuează cât poate impactul negativ al acelora care nu respectă legea. Repet, Poliția Municipiului are posibilitatea să îi oprească în trafic. Noi sesizăm aceste lucruri și împreună cu ei am avut o colaborare foarte bună”, a declarat Emil Boc.

Edilul nu a recunoscut că polițiștii sunt de fapt „păsări” rare pe strada Maramureșului – lucru pe care îl tot spun clujenii care trăiesc în zonă. Singura scuză jalnică pe care a găsit-o Emil Boc pentru traficul greu care continuă nestingherit a fost personalul aparent insuficient din Poliție.
“Din nefericire, nici ei nu au capacitatea de a avea nonstop un om prezent acolo sau un filtru de poliție și de aceea probabil că mai apar situații când nu sunt sancționați cei care încalcă legea”, a afirmat Boc.

Comentarii

Florin

27.07.2017 17:42

Daca pe strada Maramuresului este interzisa circulatia vehiculelor cu masa totala >3.5T, atunci pe unde se desfasoara traficul greu dinspre Gherla spre Oradea?

Apolodor din Ra...

31.07.2017 12:54

Pe Oașului, pe la Dedeman cu ieșire pe coposu

Dacian Mircea

27.07.2017 18:52

Este si normal răspunsul primarului Emil Boc.Noi ce locuim in acest cartier,(IRIS) suntem tratati ca atare,orice problema nu se poate rezolva....acum citiva ani ,am făcut o reclamație la Primărie ,menționând faptul ca cartierul IRIS este cel mai slab dotat cu ghirlande si lumini specifice sarbatorilor de iarna iar raspunsul doamnei de la primărie a fost ,citez""in cartierul IRIS au fost cele mai putine voturi acordate PDL-ului si domnului Emil Boc....""Asa ca stimata redactie,stimați ziaristi nu mai pomeniti domnilor de la Primarie de noi,pt ca oricum suntem neinteresanti pt dinsii!!!PS. Eu unul v-am votat domnule primar Emil Boc!

hater

31.07.2017 23:05

Destul de rău ca l-ai votat pe tov. Boc, acuma sper caa îți pare rău.

madriano

27.07.2017 19:51
Primaria oricum nu va face nimic, asa ca tre sa va descurcati singuri si sa blocati tronsonul cuprins intre strazile Vrancea si K. Janos. Puneti o masina pe mijlocul strazii si 2 pe marginile strazii, lasand spatiu de 2 metri intre ele. Camioanele nu vor putea trece printre ele si nici pe trotuar. Cand se aduna mai multe camioane, puneti 3 masini si la cealalta extremitate, astfel incat camioanele sa ramana blocate. Apoi chemati politia sa ii amendeze.

gogu

05.08.2017 00:38

Dragilor, aveti ce ati votat. Ciocu' mic, acum sunt "meseriasii" la putere!

Adauga comentariu