Primăria le cere dezvoltatorilor imobiliari studiu de trafic acum, după ce Clujul a fost blocat de noile construcții

După ce a permis construcția unor ansambluri imobiliare care au determinat o creștere a traficului pentru care nu se găsesc soluții, primăria Cluj-Napoca încearcă să facă uitat acest aspect, iar acum cere studiu de trafic pentru fiecare construcție care depășește 24 de locuri de parcare. După ce răul a fost făcut, se pun interdicții. De ce nu s-a luat această măsură înainte ca zone precum Bună Ziua sau Borhanci să se blocheze? După ce s-a ajuns la saturație, primăria, în marea sa ipocrizie, vrea să lase impresia că este împotriva unei dezvoltări imobiliare haotice.

”Tot ce se va construi în oraș este cu un studiu de trafic prealabil. Nu dorim să autorizăm construcții, după care să constatăm că strada nu mai are capacitate de circulație. Practic, în acest moment, toate construcțiile care depășesc 24 de locuri de parcare au nevoie de un studiu de trafic. Mai avem zone blocate în oraș, așa cum este strada Bună Ziua sau cartierul Borhanci pentru construcțiile de mari dimensiuni. Dacă vom da drumul la aceste lucrări până nu avem centura emtropolitană sai lărgiri ale străzilor va fi un dezastru pentru cei care locuiesc acolo”, potrivit viceprimarului Tarcea.

Acum, toți cei care locuiesc în aceste zone supraaglomerate trebuie să aștepte izbăvireea venită de la mult anunțata și lăudata centură metropolitană. La modul în care este prezentat de către municipalitate, centura este proiectul izbăvitor, cel care va rezolva toate problemele de trafic din municipiu, ca și cum, clujenii nu tot pe aceleași străzi înguste vor trebui să circule. Clujul este prea plin de oameni și mașini, sunt străzi pe care circulația este un coșmar, iar primăria se gândeșe acum, că ar fi nevoie de studiu de trafic pentru ansmablurile de locuințe de mari dimensiuni.

Adauga comentariu