Din oras

Primaria Cluj stie sa actioneze doar daca i se deseneaza cu pixul pe hartie

Peste 50 de familii din Cluj locuiesc pe o strada pe care pompierii, politia ori ambulanta nu pot ajunge. E vorba despre locatarii strazii problema Stefan Metes, acolo unde au fost montati stalpi pentru a impiedica accesul masinilor. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta arata cu degetul catre Primaria Cluj-Napoca, careia i-au cerut sa remedieze situatia din teren si sa permita accesul masinilor de interventie si salvare in zona inca de acum o luna. Municipalitatea are nevoie, insa, de specificatii exacte ca sa lase salvatorii pe strada, singura nu poate sa gaseasca o solutie.

Locatarii blocurilor de pe Stefan Metes, o strada cu locuinte individuale, nu mai pot intra, de cateva luni bune, cu masina pe strada pe care locuiesc, dupa ce aceasta a fost transformata in strada pietonala. Paradoxal, Primaria Cluj-Napoca arunca vina in carca locatarilor, desi recunoaste ca a receptionat lucrarile fara ca cele patru blocuri construite intre case sa aiba o cale de acces.

Mai grav este, insa, faptul ca nici masinile de ambulanta, pompieri ori politie nu pot ajunge pe strada din Manastur, in caz de nevoie. Horia Simu, seful Serviciului de Ambulanta, a declarat, pentru Ziar de Cluj, ca situatia clujenilor ce locuiesc pe aceasta strada este una extrem de periculoasa. 

“In caz de nevoie, ne ducem cu scaunul de transport, cu oxigenul portabil, cu trusa medicala, pe jos, cat trebuie. Dar, pe drum inapoi, se poate intampla orice; cu cat e distanta mai mare fata de pacient, cu atat e mai mare riscul. Daca sunt grade cu minus sau ploua torential, ce facem?”, se intreaba medicul clujean.

Ingrijorarea oamenilor de pe Stefan Metes a ajuns si in atentia Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului, care a trimis Primariei o atentionare, la inceputul lunii trecute. 

“Consiliul Local are obligatia de a asigura includerea, in planurile de organizare, de dezvoltare urbanistica si de amenajare a teritoriului, a cailor de acces pentru interventie, a lucrarilor pentru realizarea sistemelor de anuntare, alarmare, precum si alimentare in caz de incendiu”, precizau reprezentantii ISU. 

Astazi, insa, reprezentantii munisipalitatii spun ca nu stu ce modificari trebuie sa faca in zona, de vreme ce nu li s-a spus exact cum trebuie sa procedeze. 

“Ei nu au spus exact ca trebuie sa dam jos stalpii. Au facut o cerere, dar nu au precizat ce e de facut”, spune Iulia Persa, sefa biroului mass-media din cadrul Primariei Cluj-Napoca. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *