Primaria Cluj se grabeste sa infiinteze societatea care va administra Sala Polivalenta, un viitor cuib de sinecuristi

Primaria Cluj mai infiinteaza o societate comerciala, pentru administrarea Salii Polivalente. Dupa modelul celorlale societati, cum este Cluj Innovation, cel mai probabil viitoarea institutie va fi un loc caldut pentru sinecuristii Clujului.

In sedinta de Consiliu Local de maine, consilierii locali vor vota infiintarea unei societati de administrare pentru viitoarea Sala Polivalenta a Clujului.

Viitoarea societate va conduce si va gestiona activitatile Salii Polivalente, va intretine si va exploata obiectivul, va organiza competitii sportive si va intretine sala. In proiectul HCL, se arata ca viitoarea societate se va ocupa inclusiv de contractarea spatiilor ce apartin Salii Polivalente.

“Personalul angajat trebuie sa prezinte calificarea si experienta adecvata pentru a asigura marketingul si suportul pentru planificarea activitatilor desfasurate”, se arata in proiect.

Primaria Cluj-Napoca se grabeste sa infiinteze societatea, deoarece in luna septembrie Sala Polivalenta va fi inaugurata, aici urmand sa se desfasoare si primul eveniment de anvergura, concertul artistului James Blunt.

“Avand in vedere ca in cursul lunii septembrie se finalizeaza lucrarile la Sala Polivalenta, aceasta urmand a fi data in folosinta si deja exista solicitari de organizare a unor competitii sportive sau a unor manifestari culturale incepand cu luna octombrie, raportat la durata necesara procedurii de infiintare a unei societati, consideram ca se impune initierea demuersurilor in acest sens intr-un termen cat mai scurt posibil”, se arata in document.

In sedinta de maine se va mandata si Comisia de selectie a candidatilor in comisiile de administratie ale regiilor autonome aflate in subordonarea Consiliului Local Cluj-Napoca.

Societatile subordonate Primariei Cluj-Napoca sunt, in general, un loc caldut pentru sinecuristii orasului. La fel s-a si intamplat cu soietatea Cluj Innovation, cea care administreaza investitiile din Lomb ale primariei. Si in acest caz, Consiliul de Administratie este controlat de membri PDL si PSD si condus de Alexandru Coroian.

Despre acest subiect, Ziar de Cluj a scris aici.

Noua constructie a salii, ce va fi finalizata cu o intarziere de aproape doi ani fata de planul initial, a fost ridicata exclusiv din bani publici. In prima faza, pentru ca a reprezentat o prioritate pentru municipalitate, Primaria a achitat 43.753.934 lei pentru inceperea constructiei, adica peste 9,9 milioane de euro. A doua transa de bani a fost de 43.293.764, 9 lei, adica peste 9,8 milioane de euro. Investitia a fost suportata 100% din bani publici.

Numarul maxim de spectatori pe care ii poate gazdui noua sala la un meci este de 8.500. Prin urmare, un calcul simplu arata ca sala polivalenta a avut costuri aproximative de 2.350 de euro/scaun. Din acest punct de vedere, noua constructie este mai scumpa chiar decat decat Cluj Arena, al carui cost per scaun nu depaseste cu mult 1.400 de euro.

 

Comentarii

Dana

30.07.2014 18:15

Ati uitat de sumele platite ca despagubiri castigate in instanta de  ACI, firma care ar fi trebuit sa castige prima licitatie...daca nu era fraudata de Pimarie in favoarea CON-A!!:))Numai in Romania e posibil ca o firma care pierde licitatia in instanta (CON-A) pe motiv de frauda, este acceptata sa participe la o noua licitatie, pentru acelasi obiectiv..... si culmea, o mai si castiga, norocosii!!:))La ce calitate au lucrarile, anul viitor mai asistam la o licitatie...doamne fereste de un accident!!

Nelu Deac

30.07.2014 21:03

Voi scrieti, pe ei ii doare`n pula. Ca la Cluj inovation City, au pus director general un sfertodoctc caftangiu, prost dar bun de gura aici vor numi un doctorand in nus ce cacaturi sociologice care va avea un post caldut in care primaria va pierde o caruta de bani. Societati pe actiuni ? Voi v-ati tampit sunt gaselnitele mocanului de a angaja activistii de partid in structuri in care primaria e actionarul majoritar, finantarea si intretinerea se face din bugetul local iar profitabilitatea e ultimul lucru la care se gandesc sinecuristii portocalii. Ia verificati bugetele de venituri si cheltuieli ale "serviciilor publice" scoase in afara organigramei primariei. Verificati care sunt sumele primite de la primarie, veniturile incasate ( in conditiile in care administreaza afaceri modernizate tot din bani publici fara sa plateasca chirii), cheltuielile cu salariile, cu utilitatile si cele de functionare si faceti un calcul de profitabilitate ! Toate structurile finantate de primarie sunt masini de futut bani si asta se vede din BVC-urile care sunt publice !!! 

DanT

31.07.2014 02:11

@Dana, stai linistita ca le-au "multumit" multi clujeni celor de la ACI ca au intarziat lucrarile inutil, ca apoi sa nu mai participe la licitatie. Parca motivul contestatiei a fost ca lucrarile au fost prea ieftine, si CON-A urma sa tot ceara diverse mariri de sume. Uite ca nu a cerut CON-A nici o marire pana acum.

make

31.07.2014 10:21

Boc va scoate din suman inca un specialist de genul Radu Ratiu, managerul genial de la Cluj Arena, care a reusit in patru ani sa falimenteze insasi ideea de administrare onesta a unei baze sportive. Cica e in pol-position unul Manolachi, dracu stie de unde-i gaseste rachiteanul asta... Dar cel mai haios e faptul ca clujenii par fericiti ca primarul le fute banii cum vrea el si nimeni nu-l trage de maneca.

Adauga comentariu