In vizor

Poliția Locală, depășită de problemele orașului: clujenii au făcut zilnic peste 300 de sesizări

Poliția Locală Cluj-Napoca a pregătit un raport de activitate împachetat frumos cu poze și cifre menite să dovedească cât de harnici au fost polițiștii locali în 2019. 

Totalul sesizărilor și reclamțiilor în anul 2019 au fost de 62.314, la care se adaugă cele 52.000 de apeluri telefonice, o medie de peste 300 de desizări pe zi. Asta nu dovedește decât că ceea ce a făcut poliția locală este insuficient pentru a rezolva cu adevărat problemele cu care se confruntă clujenii. Atât timp cât aceste reclamații sunt în creștere și problemele clujenilor sunt în creștere.

Principala lor activitate, cea cu care se mândresc cel mai mult, este ridicatul mașinilor. Acțiunea este binevenită atunci când mașinile blochează intersecții, treceri pentru pietoni, stații de autobuze sau piste de biciclete, însă polițiștii locali acționează și în cartiere, acolo unde efectiv nu există suficiente locuri de parcare. Clujenii reclamă faptul că Primăria ar trebui mai întâi să construiască parkinguri și abia apoi să ridice mașini.

Pentru opriri/staționări/parcări neregulamentare au fost ridicate 7.732 de autovehicule. De asemenea, au fost ridicate 124 de vehicule abandonate pe domeniul public. Atât Primăria cât și șeful Poliției Locale, Marcel Bonțidean, o țin pe a lor, mașinile nu sunt ridicate din cartiere. Îi contrazic însă zecile de clujeni care au fost nevoiți să își recupereze mașina din Someșeni. Cu o medie de 21 de mașini ridicate zilnic, sunt șanse mari că printre acestea să se regăsească și mașini parcate neregulamentar în cartiere. În plus, activitatea aceasta nu pare a fi deloc eficientă, deoarece trotuarele sunt în continuare pline de mașni, iar pietonii fac slalom printre mașini. Polițiștii clujeni sunt de departe cei mai harnici din țară, în județul situat pe locul doi, Bistrița-Năsăud, fiind ridicate doar 300 de autovehicule.

De asemenea, polițiștii locali au adus în 2019 la bugetul public 2,8 milioane de lei din parcări și staționări neregulamentare.

Activitatea deficitară a firmelor de salubritate a fost sancționată de către polițiștii locali prin cele 1047 de sancțiuni aplicate. De asemenea, în 689 de cazuri s-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru depozitări necontrolate de deșeuri de mari dimensiuni, însumând în total aproximativ 981 tone de deșeuri, în special rezultate în urma unor lucrări de construcții. După cum arată în continuare punctele gospodărești din oraș. Putem remarca faptul că Poliția Locală nu acționează nici de această dată eficient. Gunoaiele nu sunt ridicate la timp, colectarea selectivă aproape că nu există, poate că cele 1000 de amenzi nu sunt suficiente, iar controalele ar trebui să fie mai dese.

De asemenea, aceștia s-au remarcat prin confiscarea de flori, porumb fiert, pepeni sau baloane luminoase.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *