Podul de la Valea Draganului s-a prăbușit în timp ce se faceau lucrări de consolidare

Podul peste Crișul Repede ce leagă localitatea Valea Draganului de comuna Poieni s-a prăbușit astăzi, localitatea riscând să rămână izolată. Un pilon de susținere al podului a cedat, acest lucru  s-a întâmplat din cauza unor lucrări care au fost executate defectuos și care vizau tocmai consolidarea podului.

"Podul era în lucrări de consolidare și reparații, lucrarea fiind parte a proiectului - Drumul Apusenilor. Încă de la ultimele inundații acesta risca să se prăbușească, fiind foarte deteriorat. Din păcate acesta a cedat tocmai cand se încerca o supra betonare a structurii. În acest moment circulația pe pod este oprită, iar legatura între cele două localități, Valea Draganului și Poieni, este posibilă pe o rută alternativă, care din păcate însă se face pe o singura bandă, aceasta fiind prevazută cu refugii. Am luat legatura cu RADP Cluj și aceștia au propus construirea unui pod provizoriu din tuburi, care va putea fi folosit până în momentul în care podul va fi reabilitat" a declarat pentru ziarul nostru d-nul Gheorghe Boca primarul comunei Poieni.

Localitatea Valea Draganului a încercat separarea de comuna Poieni in anul 2008 printr-un referendum local, însă la acea dată cetățenii au decis să rămână localitate în cadrul acestei comune. 

Adauga comentariu