Platinia acuză grave probleme financiare cauzate de CORONAVIRUS: solicită Primăriei o amânare pentru plata taxelor locale

Centrul comercial Platinia cere sprijin de la Primăria Cluj-Napoca pentru a putea trece prin această criză generată de coronavirus. Aceștia solicită o prelungire a termenului pentru plata taxelor locale, dar și o bonificație de 10%. Un hotel de cinci stele și două restaurante a la carte se află în poziția de a solicita un astfel de ajutor. Situația pare a fi cu adevărat disperată având în vedere că această solicitare a fost făcută pe platforma de sesizări dedicată plângerilor venite de la clujeni pentru parcări sau gropi în asfalt. 

”Suntem conștienți de gravitatea perioadei pe care o traversăm și respectăm cu strictețe toate măsurile de prevenție care s-au adoptat iar grija noastră ca management de hotel și centru comercial, se îndreaptă în primul rând înspre angajat. În cazul Platinia, discutăm de cel mai nou hotel de 5 stele din Transilvania respectiv de 2 restaurante a la carte din incinta centrului comercial de care dispunem și dorim ca în continuare să le oferim cele mai bune condiții de muncă. Având în vedere că atât hotelul cât și centrul comercial ne sunt grav afectatate de această criză generată de coronavirus, vă adresăm solicitarea de a face demersurile necesare pentru prelungirea plății taxelor locale de la 31 martie la 30 iunie, acordând și un discount, pe modelul deja pus în aplicare de către Primăria Sectorului 5 a Capitalei. Cu stima, Platinia Management Cluj- Napoca, Calea Manastur, nr. 2-6”, este solicitarea făcută de Platinia. 

De altfel, ZIar de Cluj scria încă din 2018 de problemele financiare pe care afaceristul Sile Pușcaș le are la Platinia. Aparent, managementul defectuos l-a băgat în datorii pe Pușcaș, iar faptul că acum solicită ajutor demonstrează că acele probleme nu s-au rezolvat. Tot în 2018, Food Hub SRL, firma pe care funcționau cele două restaurante amintite anterior, și-a cerut insolvența și respectiv falimentul, din cauză că restaurantele nu aveau clienţi.

Citește și: 

Falimentul lui Sile Pușcaș. Restaurantele Sakura și AMAGUSTO au datorii de peste 3 milioane de lei

De asemenea, Platinia își arată susținerea și implicarea în demersurile făcute de către reprezentanții industriei ospitalității către Guvernul României și solicită alături de aceștia:

- Scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru următoarele 3 luni (martie, aprilie, mai) cu posibilitatea extinderii la 6 luni in cazul prelungirii crizei.

- Amânarea plații taxelor operatorilor din turism aferente primului semestru din 2020 pentru o perioada de 6 luni fără penalizări si dobânzi. Ne referim atât la taxele locale (impozit pe clădire), cat si la taxele generale (TVA sau impozit
specific). Este o forma de creditare cu dobândă zero a industriei turismului.

- Plata imediată a datoriilor statului către operatorii din turism - facem referire la plata contribuțiilor aferente concediilor medicale de recuperat de către angajator, la TVA de recuperat precum si plata facturilor de prestării servicii pe care diverse instituții ale statului le are de făcut către operatorii din turism.

- Asigurarea unui fond de urgenta pentru finanțarea creditării operatorilor din turism prin susținerea dobânzilor din bugetul statului.

 

Adauga comentariu