In vizor

Plangerile studentilor legate de cantina din Hasdeu au efect: se vor pune camere video

Studentii Universitatii “Babes-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca se plangeau in primavara ca masa la cantina din Campusul Hasdeu se lasa mereu cu note de plata umflate cu cativa lei, apostrofari din partea vanzatoarelor daca cer bonurile fiscal. Plangerile s-au reluat in aceste zile. Responsabilii care au efectuat un studiu al problemei asigura ca se iau masuri, ca meniul e deja diversificat si ca urmeaza montarea unor camere de luat vederi pentru monitorizarea situatiei.

Noile suparari ale studentilor din Hasdeu sunt legate de nereguli similare cu cele din luna mai, despre care Ziar de Cluj a relatat pe larg la acea vreme.

“Va avertizez cu privire la Cantina Hasdeu… Desi noi am cerut in mod insistent schimbari, nu am primit nimic. Astazi am fost taxat pentru ceva ce nu am mancat. Pe langa asta, „noile” chifle, puse in locul feliilor de paine sunt expirate de doua zile, ca sa nu mai spun ca reducerea de 20% e acordata pe jumatate din bon. Ce mai putem face pentru o simpla schimbare in bine si pentru putin respect?”, se intreaba unul dintre studentii nemultumiti pe un forum al acestora.

Un altul e de parere ca aici se face “cea mai naspa mancare din Cluj” si apreciaza ca nu s-a facut nimic dupa aparitia articolului.

“E groaznic, eu m-am certat deja de mai multe ori cu femeile alea si am renuntat sa mai merg acolo”, a marturisit o studenta de la Facultatea de Teatru si Televiziune.

Altii le recomanda nemultumitilor sa mearga la cantina Agronomiei, unde servirea se face la masa si mancarea ar fi mai buna.

“Asta asa-i! Dar la cantina noastra, a UBB-istolor, de ce nu poate fi asa?”, ii raspunde primul student, exasperat.

La fata locului, peste 20 de studenti asteapta la usa cantinei la ora 12 fara cateva minute, pentru ca programul e doar de la 12 fix.

Un angajat plictisit descuie usa, se formeaza pe loc o coada prelunga, iar cei din spate pot vedea prin geamul unde se lasa tava la final vasele murdare expuse neglijent pe o masa.

Este pornit si televizorul din sala de mese, direct la emisiunea “Mireasa pentru fiul meu”. Felurile de mancare nu au alaturi numele si pretul, fiind uitata pe acolo doar o eticheta mai veche, scrisa gresit.

Studentii inainteaza cu preparatele pe tava, fiind taxati rapid de cele doua doamne de la casa. Nimeni nu primeste bon, nu se pomeneste de reducerea de “20% pentru studentii UBB, pentru mancarea gatita”.

“Inaintati mai repede, ca asteapta lumea”, indeamna flegmatic una dintre casierite.

Ambele case de marcat au carlionti lungi de bonuri, pentru ca acestea se dau doar daca le ceri insistent.

Bonul nu cuprinde fiecare preparat cu pret exact, ci doar suma totala.

Ciorba “de pui a la grec” inseamna la cantina din Hasdeu o ciorba cu piele si grasime de pasare, in timp ce gratarul de porc e presarat cu urme de scrum de la uleiul refolosit.

Toaletele sunt relativ curate, insa nici urma de hartie, nu exista apa calda de spalat pe maini, iar aparatul de uscat nu functioneaza.

Desi au fost anuntate investitii si renovari, scarile cladirii sunt tot cele cojite, cu trepte sparte si alunecoase in caz de ploaie.

Paul Farcas, purtatorul de cuvant al UBB, institutia care administreaza cantina a precizat ca inca nu au primit rezultatele studiului efectuat in primavara de Consiliul Studentilor de la UBB (CSUBB).

“Probabil au fost ocupati, s-au implicat in actiuni la admitere, apoi au facut un ghid al studentului la UBB. Daca exista probleme, vom face eforturi sa fie rezolvate, pentru ca este in interesul studentilor sa facem asta”, a declarat acesta.

Studiul a scos la iveala diverse probleme la cantina, insa parerile au fost impartite, potrivit Cristinei Filip, prefectul studentilor de la UBB.

“Rezultatele studiului realizat de noi sunt cat se poate de normale, ne asteptam sa vedem ca studentii isi doresc mai multe feluri de mancare. Unii au fost nemultumiti, altii au scris in sondaje ca mananca la cantina mai bine ca acasa. Au iesit la iveala si mici neregului, dar facem eforturi pentru gasirea de solutii. Cei din conducerea UBB si personalul cantinei s-au aratat foarte dispusi sa coopereze in sensul acesta”, a precizat studenta.

Intre masurile care s-au luat deja s-a numarat diversificarea meniului de la cantina si urmeaza o campanile de promovare a acesteia in randul studentilor.

“Se vor amplasa si camere de luat vederi in cantina”, a mai spus Cristina Filip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *