Percheziții la Cluj la o rețea de escroci. Suspecții au dat țepe la 44 de primării din Brașov și Sibiu

Poliţiştii Serviciului de Investigații  Criminale Brașov au descins la cinci adrese din municipiul și județul Cluj, la locuințele memebrilor unei grupări suspectată de înșelăciune.  Membrii grupării au încheiat contracte de servicii ficive cu mai multe primării din Brașov și Sibiu. Serviciile promise nu au mai fost însă prestate.

Doi dintre suspecți, un bărbat de 36 și altul de 42 de ani, din București și Târgi Jiu au fost reținuți, iar apoi plasați în arest la domiciliu. Alți trei membrii au grupării au fost puși sub control judiciar cu obligația de a nu părăsi țara.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 29.10.2015 – 18.11.2015, membrii unui grup infracțional organizat, format din 7 persoane fizice și 3 persoane juridice, au acționat în 44 de unități administrativ teritoriale comunale situate pe raza județelor Brașov și Sibiu.

Astfel, membrii grupului, folosind mijloace frauduloase, ar fi determinat și indus în eroare reprezentanții autorităților locale, în vederea obținerii semnăturilor și ștampilelor pe unele înscrisuri, care în fapt reprezentau contracte de furnizare servicii fictive, ce creau obligații financiare și care aveau drept consecință prejudicierea bugetelor instituțiilor locale cu suma de aproximativ 452.000 lei.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate mai multe documente care atestă activitatea infracţională și care prezintă interes pentru soluționarea cauzei“, a anunțat Poliția Brașov.

 

 

Adauga comentariu