Peisaj bacovian în singura bază sportivă din Iris, cartier din Clujul de 5 stele

Baza Sportivă Armătura, din cartierul Iris, singura bază sportivă din acest cartier, zace în paragină de ani de zile. Nu face notă discordantă cu parcul din apropiere, peste care, de asemenea, s-a așternut o poleială bacoviană, de spațiu părăsit.

Ziar de Cluj a prezentat și în 2017 starea jalnică a Bazei Sportive Armătura (aflată în proprietatea companiei Armătura, prima companie producătoare de articole de robinetărie din România, fondată în anul 1884), iar, de atunci, cu toate că au trecut 3 ani, nimic nu s-a schimbat în bine. Degradarea doar a avansat, rugina a mâncat copios din fierul construcțiilor și tribunelor, iar vegetația sălbatică s-a extins.

În tribune, ne putem imagina toți aleșii locali, de la Revoluție și până în prezent, privind în gol cum crește la Cluj calitatea vieții.

În Clujul de 5 stele, într-un cartier devenit rezidențial în ultimii 10 ani, în care s-au dezvoltat ample ansambluri imobiliare, aceasta este singura infrastructură „sportivă”:

Baza sportivă, fiind singura pe o rază de mulți kilometri, pare a fi una căutată, din moment ce locuitorii cartierului rup gardurile pentru a o folosi:

Fiind an electoral, Primăria promite în zonă noi parcuri și spații publice de agrement. Ce s-a făcut concret însă în ultimul mandat, ați văzut în imaginile de mai sus.

Adauga comentariu