Pe Primăverii 8, la noul parking promis pentru luna iulie, mai este mult de muncă

În 14 ianuarie 2019, acum un an de zile, viceprimarul Dan Tarcea anunța pe pagina sa de Facebook începerea lucrărilor la parkingul de pe strada Primăverii nr. 8:

„A fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru un nou parking pe strada Primăverii nr. 8. Lucrarea, cu o valoare de 19.631.113 lei + TVA, are un termen de execuție, conform contractului, de 18 luni. Banii provin exclusiv de la bugetul local.

Parkingul va avea 266 de locuri de parcare, două niveluri de subsol, parter şi două etaje supraterane și este construit pe o platformă rezultată din demolarea a 110 garaje.

Proiectant: SC K&K studio de proiectare SRL
Executant: TCI CONTRACTOR GENERAL SA”

Cu ocazia unei vizite pe șantier, realizate la finalul lunii august a anului trecut, primarul Emil Boc a declarat că „lucrările la acest parking sunt în grafic, iar proiectul va fi finalizat în iulie 2020”.

Până la termenul de finalizare au mai rămas, așadar, numai 6 luni. Mai sunt de ridicat parterul, cele două etaje supraterane, posibil și un nivel de subsol. Urmează realizarea instalațiilor, finisajelor, amenajărilor interioare și exterioare.

În prezent, șantierul a ajuns la acest stadiu:

Dacă va reuși Primăria Cluj-Napoca să finalizeze și să dea în folosință anul acesta parkingul de pe Primăverii nr. 8, jos pălăria! Ar fi un bun început! Măcar anul electoral să ne aducă noi parkinguri!

În Mănăștur, ultimul parking, cel de pe Negoiu, a fost inaugurat în vara anului 2018, cu 3 ani întârziere. Deși lucrările au fost încheiate în decembrie 2017, parkingul Negoiu nu a putut fi dat în folosință din cauza lipsei unui aviz de la Pompieri. Primăria a avut nevoie de șase luni ca să remedieze problemele semnalate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

În Mănăștur mai avem încă două șantiere a căror finalizare a fost promisă pentru acest an, pe Primăverii nr. 20 și pe Mogoșoaia nr. 9.

Pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, la secțiunea dedicată proiectului de buget al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2020, regăsim la punctul 2, printre „cele mai importante proiecte ale municipalității”:

„Finalizarea a patru noi parkinguri: Hașdeu, Primăverii nr. 20, Primăverii nr. 8 şi Mogoşoaia, cu un total de 1.253 de noi locuri de parcare. Pentru cel puţin încă două noi parkinguri se vor realiza achiziţiile publice pentru proiectare şi execuţie. Va continua procesul de demolare de garaje şi amenajare de parcări.”

Dacă aceste promisiuni s-ar realiza, am avea în 2020 patru noi parkinguri, după un deceniu de inactivitate, care a umplut trotuarele din Cluj cu mașini. Ne rezervăm însă dreptul ca, raportându-ne la „realizările” din trecut, să rămânem sceptici.

Adauga comentariu