In vizor

Pe ce mai sunt cheltuiți banii din bugetul local? Pe chiriașii care nu își plătesc cheltuielile la bloc

După despăgubiri plătite șoferilor care își rup mașinile în gropile din asfaltul din oraș, Primăria Cluj-Napoca trebuie să plătească și oalele sparte de chiriașii care nu își achită cheltuielile.

Primăria Cluj-Napoca este dată în judecată pe bandă rulantă – de proprietari, care și-au stricat mașinile în gropile din asfalt, autorizații de construcție, refuz acordare aviz funcționare centru comercial etc. Multe din procese sunt pierdute, unele sunt chestiuni serioase legate de terenuri, imobile, avize de construcție, PUD-uri etc, și este vorba de sume mari, de zeci sau sute de mii lei de plată din bugetul local, dar există și situații ridicole, când Primăria e bună de plată. Cel mai recent caz este al unei chiriașe, care a locuit într-un apartament al Primăriei și pentru că nu și-a plătit cheltuielile de bloc timp de trei ani, acum bună de plată e administrația publică locală. Asociația de proprietari a dat în judecată Primăria și chiriașa, ca să își recupereze banii, pe care femeia nu i-a plătit.

În ședința de Consiliu Local de marți, 16 mai se va discuta hotărârea privind plata sumei de 5.442 lei, reprezentând cote de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, a sumei de 265 lei, reprezentând fond de rulment, a sumei de 4.203 lei, reprezentând penalități de întârziere și a sumei de 1.600 lei, reprezentând cheltuieli de judecată, către Asociația de Proprietari strada Dâmboviței nr. 79, bl. D15.  În total, Primăria trebuie să plătească 11.500 lei.

„În motivare, reclamanta a arătat că pârâții municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Local sunt proprietarii apartamentului 29 din Cluj-Napoca, strada Dâmboviței nr. 79, bl. D15, județul Cluj, iar pârâta Costea Karmen este chiriașa acestui imobil. Conform statutului asociației de proprietari și a legislației în vigoare, în calitate de membri ai asociației de proprietari și de proprietari/chiriaș ai apartamentului, pârâților le incumbă obligația de plată a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, generate de folosința imobilului, astfel cum rezultă din listele de cheltuieli și tabelele anexate, care conțin cheltuieli restante. Mai arată reclamanta că pârâții de rând 1 și 2 au obținut o sentință civilă împotriva chiriașei pentru neplata chiriei și pentru evacuarea acesteia”, se arată în hotărârea de Consiliu Local.

Chiriașa a încheiat contract de închiriere cu Primăria în anul 2000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *