Partidul Ecologist Român solicită oprirea industriei sexului

Partidul Ecologist Român Cluj a trimis o solicitare către premierul României, Viorica Dăncilă, Ministerul Afacerilor Interne, conducerii Inspectoratului General al Poliției Române și conducerii autorităților locale, prin care solicită întreprinderea unor acțiuni de control, cu scopul: sistării activității cluburilor de streap-tease; sistării activității sex-shop-urilor; sistării activității saloanelor de masai erotic și sistării activității prostituatelor de la periferia municipiului Cluj-Napoca: Calea Turzii, zona aeroport, Mănăștur Pod, zona gării; sistarea activității escortelor; destructurarea rețelelor de trafic de persoane și de proxenetism.

“Solicităm în acest sens constituirea unor echipe mixte alcătuite din polițiști, polițiști locali și jandarmi, care să culeagă informații despre aceste activități din teren, de la administratorii imobilelor cu destinație de locuit, site-uri, ziare, reviste. Menționăm în sensul celor de mai sus faptul că industria sexului este omniprezentă în Municipiul Cluj-Napoca astfel că munca de strângere a informațiilor nu prezintă un caracter complex, sursele fiind la îndemâna oricui. Pentru acest motiv, judecând rațional, nu putem accepta faptul că organele de poliție și jandarmerie nu au cunoștință despre acest fenomen. Or, din moment ce fenomenul este de notorietate și nu se întreprind măsuri pentru oprirea lui și pentru destructurarea rețelelor de trafic de persoane, înseamnă că nu se justifică existența și finanțarea organelor de poliție și jandarmerie, căci acestea nu își dovedesc eficiența. Situația este identică și dacă autoritățile nu dețin informații cu privire la "industria sexului" din municipiu. De cealaltă parte, activitățile economice aflate la limita licitului (cluburi de streap-tease, sex-shopuri), care, în fapt, maschează rețelele de prostituție, îți desfășoară activitatea în baza unor autorizații de funcționare emise de Primarul Municipiului, astfel că activitatea de control a activității și decizia privind ineficacitatea autorizațiilor de funcționare revine acestuia. De asemenea, arătăm că acțiunea prin care s-ar pune capăt prostituției în municipiul Cluj-Napoca trebuie să țintească atât activitățile ilicite cât și pe cele aparent licite, care constitie un paravan pentru grupurile infracționale organizate”, declară conducerea Partidului Ecologist Român Cluj.

Conform reprezentanților partidului, această industrie este și o sursă de evaziune fiscală.

“Prin acest demers dorim oprirea traficului de persoane și a prostituției, care, alături de droguri, alcool etc. constituie factori care conduc la distrugerea omului, familiei și, în final, a societății. De aceea, luând în considerare disoluția familiei, celula de bază a societății, luând în calcul bolile venerice care se transmit prin actul sexual și faptul scăderii natalității, aceste problematici reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a României. Mai mult, aceste activitiăț ilicite, alături de traficul de droguri și de jocurile de noroc reprezintă surse de evaziune fiscală, căci veniturile nu sunt fiscalizate”, mai transmite conducerea partidului.

Partidul Ecologist Român - Organizația Teritorială Cluj dorește trezirea conștiinței atât în cetățenii din județul Cluj, cât și a instituțiilor, aplicarea legii în mod riguros, un tratament nediscriminator din partea

autorităților față de cetățeni, transparenți, că autoritățile și instituțiile publice să funcționeze în lumină și în adevăr.

Adauga comentariu