Parcul Central ascunde capcane periculoase pentru copii

Părinții trebuie să fie foarte atenți unde îi lasă pe cei mici să se joace în Parcul Central. Mulți dintre copii aleargă printre aparatele de fitness, dar acolo sunt adevărate capcane. Șuruburi și găuri lăsate nesemnalizate sunt greu de observat, mai ales de un copil care aleargă. 

Unele aparate care s-au deteriorat au fost îndepăratate, dar în locul lor au rămas șuruburi groase, mult scoase în afară. Pentru copiii mici este foarte ușor să se împiedice de aceste șuruburi. Părinții preferă să îi lase să se joace în acea zonă datorită pavajului moale.

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că au fost achiziționate aparate de fitness noi. Ar trebui ca viceprimarul să verifice modul în care se face înlăturarea aparatelor care urmează să fie schimbate, pentru a nu reprezenta un pericol pentru cei mici.

Municipalitatea dotează parcurile cu aparate noi acum, în prag de iarnă. Aparent, după declarațiile lui Tarcea clujenii sunt mari amatori de sport și iarna, chiar dacă e frig.

”Începe și reamenajarea de spații pentru fitness în aer liber în Parcul Simion Bărnuțiu, Primărverii, Lăcrămioarelor, Aurel Vlaicu, Cetățuie, Parcul Rozelor, Dostoviesky, Brâncuși. Vară, iarnă trebuie să muncim. O să fie folosite. Sunt oameni care folosesc și iarna aparatele. Cu două geci, e plin aproape în fiecare zi de oameni care folosesc aceste aparate de fitness”, potrivit declarațiilor lui Tarcea.

Ar fi bine ca acestea să fie folosite și în sezonul rece, pentru că altfel vor fi deteriorate de ploi, de ninsori și până în primăvară vor trebui să fie din nou înlocuite. 

Adauga comentariu