Papahagi, nu face pe desteptul! Fa niste gramatica!

Ne scriu politehnistii resapati si sfertodoctii prafuiti ca exista ceva lacune si in gramatica fiului renumitului filolog Marian Papahagi, nu numai in educatia celor sapte ani de acasa.

Intr-una dintre replicile adresate pe SMS in disputa cu Victor Lungu, fiul renumitului filolog, scrie: “nu fa pe desteptul”. Daca sorbonistul fecior al renumitului profesor Marian Papahagi nu se imbolnavea de grapinimanie, stia ca, la modul imperativ, forma negativa de persoana a doua singular nu se obtine de la forma afirmativa (in acest caz "fa", precedata de "nu"), ci de la infinitivul verbului "a face" precedat de adverbul de negatie. Asta chiar daca in limba romana, verbul "a face" reprezinta o exceptie. Pentru ca imperativul afirmativ, persoana a doua, singular, nu este identic cu indicativul prezent, persoana a doua sau a treia singular, asa cum se intampla in cazul celorlalte verbe. Asadar, forma de imperativ afirmativ este, la persoana a doua singular, "fa", nu "faci" sau "face".” Deci, “nu face” (asta, sau pe desteptul)...

De unde se vede ca pana si a insulta corect gramatical este o intreprindere peste capacitatile sinecuristului Adrian Papahagi. Il sfatuim sa nu mai faca pe moralistu' sa lase politica si sa-si re-evalueze studiile.

Adauga comentariu