Papahagi il injura ca la Sorbona pe jurnalistul Victor Lungu. Scriitorul Marino? "Un mos resentimentar"

O fi avand in CV Adrian Papahagi studii aprofundate la Sorbona, dar cei sapte ani de acasa nu i-a absolvit. Intr-un schimb de mesaje pe mobil cu jurnalistul Victor Lungu, Papahagi se face de tot harvardu' si, cand nu mai rezista la ironiile jurnalistului, cunoscut pentru ascutimea limbii, ii da lui Lungu decisiva: "Du-te-n p... ma-tii!"

Ziar de Cluj va prezinta cateva "pictures in time" care ne arata cine e cu adevarat Papahagi si, mai ales, care ne arata cine ar fi putut fi Papahagi daca istericul personaj ar fi reusit sa se aburce pe vreo functie politica insemnata. Domnul are caile Lui si a ferit poporul roman de un asemenea pechinez arivist sinecurist.

Replica lui Lungu pentru Ziar de Cluj, unde acesta scrie saptamanal editoriale, este la fel de iute:


"Noii diplomăcrați sunt la fel de mitocani ca și cei pe care susțin public că-i disprețuiesc. Diplomăcrația nu salvează România, nu când această sorboneală, stanfordeală și harvardeală nu pot suplini simpla ciordeală a celor 7 ani de acasă. 
Mitocănia în stare brută. Tocmai ce am avut un schimb de replici (prin SMS, că eroul m-a blocat de la prima critică) cu numitul Adrian Papahagi. L-or fi informat lingăii personali că am pomenit despre ce anume scria Adrian Marino despre el (veți vedea că și regretatul Adrian Marino este un resentimentar în opinia atoatelui plin de Eu Papahagi). Merită să fac public schimbul de SMS-uri, măcar pentru cei care mai au naivități să creadă că individul ar fi altceva decât, la fel ca și Victor Ponta, un exponent al unei generații ratate ca educație primită în familie - fiecare pe feliuța lui: Ponta mitoman și plagiator, Papahagi mitocan și amăgitor. Dar plini de credința că ar fi buricul Universului".

 

Cititi si va feriti!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

g.

18.07.2014 10:15

serios, chiar nu ne intereseaza. de ce trebuie sa publicati razboaie personale ? 

Frances

18.07.2014 11:10

Ei lasa ca nici VLEM nu e usa de biserica, sunt convins ca poate mai mult decat arata. E buruienos rau baiatul asta cu fluturii !

liviuta

18.07.2014 14:55

Ceea ce a facut Lungu e un gest meschin, las, de om mic.
Da, a baga pe cineva in p...a ma-sii cand trebuie e o facultate care nu se refuza nici macar sorbonarzilor.
Iar despre faptul ca Marino a fost un mos resentimentar au mai vorbit si altii (Liiceanu, Plesu etc), polemica dintre paltiniseni si turnatorul Marino fiind bine cunoscuta.

Zorin Diaconescu

18.07.2014 15:00

Valoarea unui om se găseşte în capacitatea sa de a se comporta adecvat în împrejurări neprevăzute. In acele momente delicate se face deosebirea dintre aristocratul pur sânge şi ceilalţi.Schimbul de mesaje de mai sus este deopotrivă inegal şi inutil.Inegal, fiindcă nu l-am auzit niciodată pe Lungu să facă trimitere la studii sau strămoşi. Iar dacă ai şcoală aleasă şi viţă nobilă, nu te iei la harţă cu unul pe care singur îl caracterizezi... (vezi mai sus).Regret dezamăgirea pe care mi-a produs-o A.P. 

Andrei

18.07.2014 15:05

Ca sa vedeti ce hahalera este Papahagi, mai ca-l intrece pe Gigi Becali, nu prea vad vreo diferenta nici de discurs, nici de comportament, nici de cei sapte ani de acasa nu se despart prea tare in atitudine. Tot Papahagi impreuna cu alta hahalera, Baconschi, au incercat si in PMP sa dezbine, la fel sa jigneasca si sa se dea superori! Cu ce sa fie ei mai superiori, ca au acele diplome pe care le poate avea oricine? Bani sa aiba sa se intretina acolo, in rest vine d ela sine. La aceste facultati celebre merg toate progeniturile bogatasilor, pe langa niste tocilari. Bine ca au plecat din PMP si  asa nu faceau nimic decat barfeau colegii, stateau pe FB toata ziua si se plangeau ca-s marginalizati! Pai daca electoratul nu i-a vrut, vina e a lor, iata cat sunt de grosi de obraz, mai ales acest Paphagi complexat si frustrat. Rusine sa-i fie! Au facut de ras el si Petreasca aia  niste scoli de prestigiu!  Felicitari d-le jurnalist ca nu va lasati intimidat de o hahalera! Demascati-l, este un pericol social mai ales daca-i profesor!

Elena Filimon

18.07.2014 20:55

Un război din care are de câștigat... Alexa. Trafic si atenția publicului. Voi cei doi care va injurati, nimic. Dimpotrivă, pierdeți amândoi.

Tase Damian

18.07.2014 21:32

Socant ? Nicidecum ! L-am mirosit demult pe acest sorbonaut pa,pa, Hagi ! Nu sunt informat, dar tac-su, profesorul, filologul Marian Papahagi, ce fel de om a fost ? S-ar parea ca sunt multi care l-au apreciat...sa nu fi fost capabil sa educe un vierme ca fiu-sau Adrian ? A fost prea mult " umflat " de presa si de amorul sau ghebos Monica Macovei, ca si Baconschi si alti " uriasi " studiosi, intr-atat incat l-a derutat si pe vulpoiul Traian Basescu...Pa, pa, Hagi este un " medievalist "...mi-l imaginez in pielea lui don Quijote, calare pe Rosinanta, cu Sancho Panza alaturi, aruncand lancea in morile de vant ca s-o cucereasca pe Dulcineea...vai de tine Sorbonescule, bine ca biata Elena Udrea a scapat de un ins de Haznaua 3 ca tine !

Adauga comentariu