Din oras

Papa la Sanyi si Moldovan – Carmangeria Sannicoara s-au asociat si fac senzatie la Zilele Culturii Maghiare

Au reusit cea mai interetnica asociere de la festivalul din acest an, iar standul lor este fie cel mai aglomerat de la zona de mancare. Bucataria savuroasa a faimosului bucatar Sanyi se imbina cu savoarea produselor Carmangeriei Moldovan la standul situat in zona UBB-Echinox. E prima data cand cele doua branduri clujene impart acelasi stand la un festival, insa colaborarea este mai veche: preparatele din carne de la Papa la Sanyi sunt aduse de vreo doi ani direct de la Cluj, de la ferma carmangeriei din Sannicoara.

Un stand cochet, cel mai frumos din zona, mirosuri ademenitoare si mancaruri pe masura atrag cei multi festivalieri in zona pe care o imparte bucataria Papa la Sanyi cu cei de la Moldovan – Carmangeria Sannicoara. Cele doua sigle stau una langa alta deasupra umbrelelor rosii, pecetluind asocierea.

Totul a prins contur cu doi ani in urma. 

„Inainte de editia de la Cluj a festivalului Peninsula, domnul Moldovan a fost la mine la carciuma. Atunci ne-am cunoscut, cum ar veni. Eu fac mancare de calitate, iar carnea domnului Moldovan pentru mine e un etalon. Cel putin in Ardeal e un etalon clar. Ca atare, de doi ani de zile eu gatesc cu carnea de porc si de vita de la domnul Moldovan nu doar aici in Ardeal, ci si in Vama Veche. Toata carnea e adusa din Cluj in Vama Veche de mai multe ori pe sezon, in timpul verii. Eu cred ca le place, succesul nu vine doar din marketing, ci si din calitate. Ca atare, ne-am asociat. Cei de la Zilele Maghiare m-au cautat, eu l-am cautat pe domnul Moldovan, pentru ca lucram impreuna. Pana acum pare de succes. Sper sa si continuam aceasta legatura”, a precizat Sanyi. 

„Daca organizatorii sunt multumiti de ceea ce am facut si vom face in aceste zile si ne vor mai chema si la alte evenimente organizate de ei, cu tot dragul”, a completat Cosmin Moldovan, directorul general al carmangeriei.

La standul Papa la Sanyi si Carmangeria Moldovan se gasesc preparate traditionale maghiare, gulas de vita, tocanita de porc, gulas de berbec, varza a la Cluj. La aceasta adauga produsele consacrate ale carmangeriei, ceafa, ciolan afumat, ciolan presat, o patrama care fae senzatie la festival. Pentru cei care prefera mancarea mai dietetica se gaseste ciorba de peste sau ciuperci cu usturoi sau pastrav.

„Muraturile sunt aduse din Ungaria. Ceea ce e inedit e ca avem lubenita verde murata, plus gogonele, castraveti murati, ardei umpluti cu varza sau ardei copti”, adauga Sanyi. 

Despre preturi, Moldovan spune ca sunt decente. 

„Preturile incepand de la 10 lei, cat costa ciorba de peste, pana la 18 lei, pretul berbecutului, iar gramajul este mare. Evenimentele in aer liber implica niste costuri mari, de la inchirierea spatiului pana la amenajarea standului, pe care l-am facut special pentru acest eveniment, cu o firma de proiectare-executie, plus plata personalului care prepara si serveste mancarea”, a spus el. 

Personalul standului este format din cateva zeci de oameni. Preparatele pot fi savurate pana la sfarsitul editiei din acest an a Zilelor Culturale Maghiare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *