Din oras

Organizatorii Electric Castle îi bat obrazul lui Alin Tișe cu drumul de la Bonțida. Acesta le răspunde că va mai face un fel de “Răchițele – Ic Ponor” pe bani europeni

Organizatorii festivalului Electric Castle care se desfăşoară la Bonţida i-au bătut obrazul preşedintelului Consiliului Judeţean Cluj Alin Tişe pentru starea deplorabilă a drumurilor din zonă.

“Așa arată drumul pe care ar trebui să fie aduși, peste 1 săptămână, cei aproape 150.000 de oameni, ce vor veni pentru 5 zile, la Electric Castle 2017. Este drumul pe care Consiliul Județean Cluj s-a angajat și în acest an să îl repare, pentru a ne ajuta să fluidizăm traficul autobuzelor dinspre și înspre Bonțida. Mai exact, 5 km din DJ 161 Gădălin – Bonțida. 5 (cinci)! Știm deja răspunsul oficial pe care îl vom primi. E același de 4 ani încoace: «urmează, e un proiect, e prins de un buget, se face, e complicat cu proiectul, poate la anul». Oricum, cel mai important este că, indiferent de infrastructura din zonă, ne vom putea mândri în continuare pe la târguri de turism și prin broșuri informative cu cât de minunat este Electric Castle. Mulțumim de sprijin!”, a precizat Andi Vanca, purtător de cuvânt la Electric Castle.

Să nu rămâie mai prejos, reprezentanții CJ Cluj au răspuns, cu țâfnă, că au îngropat suficienți bani publici în așa zise lucrări de reparații și întreținere, încât să nu fie nevoie să li se bată obrazul.

“Pe sectorul dintre DN 1C (km 17) și ieșirea din Bonțida (km 12+100), au fost realizate plombări succesive cu asfalt, plombări cu emulsie și burdușiri, lucrări care se desfășoară și în prezent. Pe sectorul care începe de la km 12+100 și se termină în localitatea Gădălin, la intersecția cu DN16 (km 0+000), în ultimii ani, Consiliul Județean a finanțat lucrări de întreținere care au vizat plombări cu asfalt și cu emulsie, burdușiri, șanțuri, cosiri de vegetație, reprofilare cu scarificare și cilindrare pe zonele pietruite. Sectorul DJ 161 Gădălin – Bonţida reprezintă calea principală de acces spre Festivalul Electric Castle și acesta se prezintă în condiții foarte bune. Sectorul care începe de la ieșirea din localitatea Bonțida și ajunge până în localitatea Gădălin reprezintă doar o cale secundară de acces la eveniment,  fiind utilizat de o mică parte din public”, spun reprezentanţii CJ Cluj.

Poate vede careva emulsia și burdușirile cu asfalt pe pozele drumului pe care le-au pus la dispoziție organizatorii Electric Castle… Numai zicem, poate și-o fi burdușit unii conturile și apoi au decontat lucrări fictive, așa cum s-a mai demonstrat. Că tragedia acestui drum va fi se pare una similară cu cea a drumului Răchițele – Ic Ponor, care nici azi nu este gata la calitatea cerută și la banii plătiți și pe care există degeaba un dosar penal la DNA Cluj în care se reclamă toate acestea, bașca plăți pentru lucrări neefectuate: urmează ca CJ Cluj să atragă fonduri europene și să-l includă într-un așa zis “drum al Bistriței”. Cu alături „fonduri europene”, “atragere” și “CJ Cluj” și deja vizualizezi jaful la drumul mare făcut la Răchițele – Ic Ponor!

Deci, tronsonul DJ 161 – DN 16 – Gădălin – Bonțida – DN 1G, “este cuprins în proiectul cu finanțare europeană Drumul Bistriței”.

“Alocarea de fonduri pentru modernizarea acestui sector nu ar fi doar inoportună cât, mai ales, ilegală pentru că nu pot fi realizate lucrări similare pe un drum care urmează să fie reabilitat din fonduri europene. Acest sector nu poate fi asfaltat pentru că ar fi periclitată obținerea finanțării europene pentru întreg traseul Drumul Bistriței din județul Cluj, adică nu mai puțin de 83 de km”, mai transmite Consiliul Judeţean Cluj.

După care ține să ne amintească cum a sponsorizat ilegal (conform Raportului Curții de Conturi) acest festival, între 2013 și 2015, cu suma de 76.600 de lei. Nici cât să justifice plata kilometrului de rigole niciodată executate de pe drumul Răchițele – Ic Ponor. Asta ca să răspundem afirmațiilor celor de la CJ Cluj cum că: „Niciodată forul administrativ județean nu va face mai mult decât prevede legea și nici nu va acționa la presiunea făcută de organizatorii unei eveniment privat prin intermediul mass-mediei!”.

Chestia cu „mass media” prin intermediul căreia „se fac presiuni” sigur este izvorâtă din mintea paranoidă a lui Alin Tișe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *