Omul securiștilor, Adrian Ivan, vrea să fie decan la Facultate de Istorie. Îi ținem degetele încrucișate

Universitatea Babeș-Bolyai a dat României mulți intelectuali de calitate. La fel de mulți pedagogi, adevărate nume cu contribuții importante în cercetare și activitate didactică. Dar a dat și impostori, semidocți aburcați pe poziții universitare, “profi-univi” fără operă salivând încontinuu după măriri academice. Un impostor, mai tern ca un cârnaț de cantină, este și Adrian Ivan, ajuns rector al Academiei Naționale de Informații Mihai Viteazul, pepinieră de securiști și securistofili, care sunt mai dăunători decât gândacii de colorado.

Adrian Ivan, cel arivist, are o boleșniță sufletească ce nu-l lasă să respire noaptea: vrea cât mai multe funcții, vrea cât mai multă putere. Ultimul său plan de acțiune este un troc misterios și sulfuros cu decanul Ovidiu Ghita care, din motive pe care nu le putem înțelege, ar fi dispus să-l lase pe Adrian Ivan în locul său, decan la Facultatea de Istorie și Filozofie.

Acuma, trecând peste faptul că rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, este un eminent istoric și profesor, chiar dacă un slab manager al Universității, noi, ăștia de la Ziar de Cluj, mai țărani și mai needucați, credem că de bun simț ar fi ca Facultatea de Istorie și Filozofie să rămână a istoricilor, nu a securiștilor.

Poate că se gândește și domnul Ioan Aurel Pop să caute prin sertare perechea aceea de boașe pe care nu a mai folosit-o de mult și să oprească devenirea lui Adrian Ivan în interiorul Universității.

Adauga comentariu