Ocupată să dea amenzi de parcare, Poliția Locală nu vede că s-a umplut Clujul de cerșetori

Clujul începe să se umple de cerșetori care îi agresează pe trecători în piețe, la intrarea în biserici, în Gară, în stațiile de autobuz, în mijloacele de transport în comun. Comportamentul lor nu este amendabil numai moral, ci și penal. Ei nu sunt doar nesimțiți, ci și infractori.

Cine să le sancționeze însă cerșetorilor comportamentele ilegale? Polițiștii locali la Cluj roiesc doar în jurul mașinilor parcate neregulamentar (pentru că Emil Boc nu a făcut parkinguri), fiindcă din amenzile aplicate șoferilor și din ridicările de mașini se fac bani ușori și serioși. Șoferii sunt oameni civilizați, își plătesc amenzile, sunt o vacă numai bună de muls pentru municipalitate.

Cu cerșetorii însă e mai greu. Sunt recalcitranți, nespălați, agresivi, așa că Poliția Locală îi evită. Cum să își murdărească noile mașini electrice angajații lui Bonțidean, adunând de pe stradă cerșetorii?

Prin lipsa lor de acțiune, polițiștii locali din Cluj sunt complici la răspândirea flagelului cerșetoriei în acest oraș în care mizeria colcăie sub cele 5 stele care strălucesc doar în colțul gurii primarului.

Cerșetoria este infracțiune prevăzută de Codul penal

Conform articolului 215 din Codul Penal, „fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezența unui minor, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Femeia din imaginea de mai jos, filmată astăzi în fața Pieței Mărăști, cerșind însoțită de un copil în cărucior, încalcă articolul 215 Cod Penal, săvârșește o infracțiune care se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă:

Articolul 214 din Codul penal stipulează:

„Exploatarea cerşetoriei

Fapta persoanei care determină un minor sau o persoană cu dizabilităţi fizice ori psihice să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutor material sau beneficiază de foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Dacă fapta este săvârşită în următoarele împrejurări:

a) de părinte, tutore, curator ori de către cel care are în îngrijire persoana care cerşeşte;

b) prin constrângere,

pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.”

Acest băiat, posibil minor, cerșea astăzi la doar câțiva metri de cerșetoarea cu copilul în cărucior, care probabil îl exploata. Sau poate amândoi sunt exploatați de un cap al unei rețele mai ample de cerșetori:

Domnule Bonțidean, șef al inutilei Poliții Locale, Clujul se umple de cerșetori pentru că dumneavoastră și subordonații dumneavoastră nu vă faceți treaba de a sancționa cerșetorii. Poate ar trebui să acordați prioritate luptei contra adevăratelor probleme publice din acest municipiu, și nu doar războiului contra șoferilor care parchează unde pot, fiindcă nu pot parca în parkinguri inexistente!

Înțelegem că lupta cu șoferii este mai simplă decât cea cu cerșetorii, însă știm că aveți salarii imense, așa că puneți osul la treabă!

Domnule primar Emil Boc, excelență, dumneavoastră ce păziți? O să așteptați să se urce cerșetorii pe clujeni ca păduchii, până nu vom mai avea soluții de scăpare, așa cum ați procedat și în problema traficului? Sau vă puneți la treaba subordonații pentru rezolvarea problemei? Acum.

Adauga comentariu