O pensiune din Gilău se reprofilează și taie iarba din Florești. Legături cu un politician din comună

Primăria Florești a încheiat contracte pentru întreținerea spațiilor verzi și toaletarea arborilor din comună cu firma Clau Company, firmă ce se ocupă de administrarea unei pensiuni din Gilău. De altfel, firma ce are sediul în Someșul Rece are ca și obiect de activitate ”hoteluri și alte facilități de cazare similare”.

În 2020, firma a încheiat deja trei contracte cu Primăria din Florești pentru întreținere spații verzi, toaletare de arbori și furnizare și montaj de coșuri de gunoi stradale în valoare de aproximativ 200.000 de lei.

Firma a mai avut contract cu Primăria Florești și în 2018, pentru amenajare și întreținere spații verzi și elagaj și curățare de arbori în valoare de 40.000 de RON.

Firma este deținută de Ignat Gheorghe și Ignat Minodora Elena, cei doi având pensiunea Minodora din GIău.

Ignat Gheorghe este asociat într-o altă firmă cu liberalul Gabriel Moldovan, consilier local în cadrul Consiliului Local Gilău. Firma Roturist SRL a declarat ca ar avea ZERO cifră de afaceri încă de la înființare. Firma a funcționat pe pierderi până în 2014 când profitul declarat în fiecare an a fost tot zero.

Gabriel Moldovan deține firma Mitmol Construct SRL, cea care ca și obiect de activitate Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale.În 2010 Moldovan Gabriel a completat obiectul secundar de activitate:

  1. 0125 - cultivarea fructelor arbustilor fructiferi, capsunilor, nuciferilor si a altor pomi fructiferi;
  2. 0129 - cultivarea altor plante permanente;
  3. 0130 - cultivarea plantelor pentru inmultire;
  4. 0170 - vanatoare, capturarea cu capcane a vanatului si activitati de servicii anexe vanatorii;
  5. 0210 - silvicultura si alte activitati forestiere;
  6. 0220 - exploatarea forestiera;
  7. 0230 - colectarea produselor forestiere nelemnoase din flora spontana;
  8. 0240 - activitati de servicii anexe silviculturii;
  9. 4721 - comert cu amanuntul al fructelor si legumelor proaspete, in magazine specializate."

Liberalul Florin Moldovan a fost acuzat în 2014 de către cei de la PSD de faptul că au fost printre cei care au sabotat proiectul USL.

”Când spunem trădători, ne referim și la faptul, că în timp ce anumiți colegi scriau programul de guvernare locală, în 2012, dl. Mihai Seplecan, cu prietenul său președinte PNL Gilau, Gabriel Moldovan, umblau cu căciula în mână după contracte pe la RAADPP Cluj, iar în Consiliul Județean, Mihai Seplecan poza în USL-ist convins care în același timp se înțelegea cu Alin Tișe și Mircea Avram pe contracte din bani publici. Ca dovadă că dl. Gabriel Moldovan, președintele PNL Gilau și prietenul său dl. Mihai Seplecan erau împotriva proiectului USL este și faptul că la Gilău, USL nu a fost constituit niciodată”, potrivit unul comunicat al PSD din 2014.

Contract cu RAADPP de 30.000 de euro

În 2012 firma deținută de Florin Moldovan a încheiat două contracte cu RAADPP în valoare de 30.000 de euro pentru amenajarea unei grădini. În acea vreme, la președinte al Consiliului Județean Cluj era Alin Tișe, iar șel la RAADPP era Mircea Avram.

Potrivit contractului, pe strada Galaxiei nr.13 trebuia să fie amenajată o grădină cu 70 arbori tuia, 507 arbuști, ienupăr, pământ vegetal, bănci, balansoar, etc. Doi ani mai târziu, grădina era în paragină departe de a arăta precum grădina promisă. Gabriel Moldovan a declarat atunci pentru clujust.ro: ”Dacă scrie în situația de lucrări că au fost 470 de arbuști buxus, atunci eu atâția am plantat. Dacă unii poate au dus din ei acasă, eu nu știu. Nu m-am ocupat și de întreținerea grădinii, nu știu de ce a ajuns așa”.

Între timp se pare că i-a transmis partenreului său de afaceri gustul pentru contractele din bani publici, chiar dacă firma are cu totul alt obiect de activitate. 

Adauga comentariu