O mamica din Cluj organizeaza tabere pentru copiii celiaci din toata tara

Celiachia e o afectiune care le impune multe restrictii alimentare pacientilor. Orice strop de gluten poate contamina un aliment.

Copiii care sufera de celiachie se uita de multe ori cu jind la o prajitura, insa stiu ca pot ajunge la crampe cumplite si alte manifestari digestive, asa ca prefera sa isi mute privirea.

 

Din fericire, exista alternative tot mai facile pentru pacienti, iar copiii pot duce vieti aproape normale, daca respecta igiena alimentara. Iar acum exista si tabere dedicate exclusiv lor.

 

Camelia Coroianu, mama unei fetite cu celiachie, care s-a luptat ani de zile cu sistemul, a luat atitudine. Si pentru ca nu a gasit variante care sa ii convina, pentru ca fetita ei sa poata merge in tabara, a organizat chiar ea una.

 

“Curajoşii organizatori, Camelia Coroianu (președintele APAA – filiala Cluj) alături de Marian Erema (Antrenoru’ așa cum i-a rămas numele), au oferit copiilor un cadru perfect de relaxare, joacă şi năzdrăvănii. Cei 9 muşchetari, vedetele principale ale taberei, au avut vârste cuprinse între 5 şi 13 ani”, e o marturie sincera. Legata de prima editie a teberei. Si reflecta adevarul.

 

 

Prima tabara, organizata in august 2019, la Baisoara, a fost un real succes. Copiii nu au mai avut griji pentru sanatatea lor, in acea perioada. Au fost alaturi de ei specialist care au gatit, care i-au invatat sa citeasca etichete, care i-au invatat sa se catere, dar, mai ales, au fost oameni care i-au facut sa se simta absolut normali.

 

Tabara de iarna, organizata chiar de Craciun, a fost o continuare fireasca. De aceasta data, 15 copii au participat la cursuri de schi, ateliere de gatit, au invatat sa recunoasca produsele care le fac rau si s-au distrat.

 

“Evident, continuam! Cum altfel decat cu inca o tabara”, ne marturiseste razand Camelia Coroianu.

 

Adauga comentariu