Justitie

O fi Boc curajos, dar prostia e la avocații Teaha și Fuzeși? DECIZIA de la Satu Mare oprește ”visul” din Zorilor

Spectacolul de curaj al edilului Emil Boc se dovedește mai aproape de o piesă de teatru decât de realitate. Ziar de Cluj a remarcat modul acid și curajos prin care primarul din Cluj-Napoca s-a impus pentru ca ”visul” cu parcul în Zorilor să fie realizat pe terenul afaceristului sătmărean Vasile Pușcaș, ex ginerele lui Ioan Rus. 

 

Citește și: Probabil cea mai curajoasă discuție purtată de Emil Boc în PRIMĂRIA CLUJ-NAPOCA împotriva lui Sile PUȘCAȘ:„Opriți-vă. Nu totul se rezumă la BANI, BETOANE și BLOCURI”

Reamintim că săptămâna aceasta consilierii locali, la îndemnul exclusiv a trei persoane: EMIL BOC, ALEXANDRA FUZEȘI și AURORA ROȘCA (ȚĂRMURE) au votat alocarea a 11 milioane de lei pentru expropierea forțată a lui Sile Pușcaș de pe terenul din Zorilor. 

Înainte ca cei trei să ia cuvântul, avocatul lui Pușcaș a menționat un aspect interesant: Boc s-a grăbit cu proiectul de hotărâre înainte să primească decizia de vineri. Care decizie? Pe rolul Curții de Apel Oradea administrația locală se lupta cu dinții pentru ca HCL-ul cu studiul de oportunitate pentru realizarea parcului (studiu care arată că numai pe terenul lui SILE se poate face parcul) să nu fie suspendat. 

* fragment din materialul publicat în 3 iunie: Avocatul Călin Stegăroiu, reprezentantul sătmăreanului Vasile Pușcaș a luat cuvântul pentru a le explica, într-un mod respectuos, că urmează să facă o greșeală de sute de milioane de lei, deoarece nu se vor opri cu procesele până Sile Pușcaș nu obține peste 200 de milioane despăgubiri pentru terenul din Zorilor. 

„Recursul se judecă vineri(n.red. referire la un proces început de Sile Pușcaș împotriva administrației locale pentru a stopa expropierea). Ne surprinde că apare acest proiect de hotărâre acum, înainte de soluționarea dosarului. Eu nu știu ce s-a modificat din 2014 până azi, astfel încât atunci să NU se justifice existența unui parc, iar acum să SE justifice. Pe de altă parte, subliniez încă o data, vorbim de peste 5000 de mp de spațiu verde în plus. De ce? Proiectul inițal (proiectul imobiliar pe care SILE PUȘCAȘ voia să îl facă în Zorilor pe terenul respectiv) prevedea o grădină de cartier cu peste 3000 de mp de spațiu verde. Un parc nu e construit doar pentru lucrătorii unui cartier, ci a unei urbe/comunități. Se naște întrebarea dacă aceasta este cea mai bună variantă pe care să o luați în considerare. Referitor la despăgubire, s-a realizat un raport de evaluare întocmit de către un expert ANEVAR din București, care cunoaște sau nu piața de aici. Toți locuim în Cluj. Un mp în Cluj-Napoca, limitrof unei artere de circulație, unde regimul de construcție este ridicat, nu poate să valoreze sumele estimate în acest proiect. Ce se va întâmpla? Vom duce la capăt litigiile din instanță și se vor stabili despăgubiri. Eu cred că dacă justiția va funcționa despăgubirile vor fi foarte mari. Pretențiile noastre sunt de peste 200 de milioane de lei. Dacă vom avea câștig, bugetul local va fi grevat de această datorie. Încercați să stabiliți ca resursele pentru realizarea parcului să fie mai eficiente. 
Acest punct pe ordinea de zi nu trebuia să apară astăzi, ci după soluția recursului”, a enunțat avocatul afaceristului Pușcaș. 

S-a parcurs următorul pas, înainte ca instanța de la Oradea să stabilească cu titlu executoriu soluționarea cererii de suspendare. Adică au dat un alt proiect de CL, iar în caz că primul e anulat, ei se vor raporta la al doilea. 

Curtea de Apel Oradea a decis astăzi, definitiv și executoriu să respingă: „ca nefondat recursul declarat de recurentele-pârâte UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ MUNICIPIUL Cluj Napoca şi CONSILIUL LOCAL al MUNICIPIULUI Cluj Napoca în contradictoriu cu intimata-reclamantă S.C. FLORISAL S.A. Satu Mare împotriva Sentinţei nr. 53/CA din 26.02.2020 pronunţată de Tribunalul Satu Mare, pe care o menţine în totalitate”.

Ce înseamnă asta? 

Înseamnă că litigiul cel mare început de avocații lui Pușcaș se poate judeca în voie, iar proiectul de CL prin care se arăta că parcul trebuie făcut pe proprietatea sătmăreanului nu este valabil până la soluționarea acestui dosar. 

Reamintim că, așa cum au arătat și colegii de la Clujust, Emil Boc a scos din buzunar 20.000 de lei pentru ca Societatea Civilă de Avocatură Teaha & Fuzeși să emită o amărâtă de hârtie care să confirme că se poate vota în voie expropierea la o sumă de nimic a terenului valoros din Zorilor.

Vezi și: CNAIR dă unei case de avocatură din Cluj peste 5 milioane de euro pentru „întocmire documentații cadastrale”. Cine sunt avocații care câștigă contracte exclusiv cu CNAIR și Primăria Cluj-Napoca?

Deci, curaj la Boc. Dar prostia a cui e ? A celor de la Teaha & Fuzesi sau a edilului, absolvent de Drept și el? Pentru că Boc și Fuzeși au strigat în gura mare „votați, că n-are nimic”.

Subiectul cu ”visul” din Zorilor este departe de final. Urmează ani mulți și procese grele care stabilesc una din cele două variante: Sile Pușcaș pleacă la Satu Mare cu peste 100 de milioane de lei, cu două-trei, iar parcul se face pe terenul său. Ori NU SE FACE PARCUL pe o parcelă bănoasă, ci în altă parte sau deloc. Însă, Ziar de Cluj vrea să știe de pe acum cine plătește dacă își face treaba prost: 

a. Emil Boc (în caz că e adevărat și el îl ajută pe Rus să se răzbune pe fostul ginere).

b. Teaha & Fuzesi pentru hârtiuțele de validare pe care iau cașcaval mare.

c. Aurora Roșca, numero dos din primărie care are rolul de a confirma ce vrea Boc.

d. clujenii prin bugetul local, că va veni o sentință că variantele a-c au acționat prost/abuziv, iar lui Sile i se cuvin sute de milioane de lei, nu două.

Voi ce credeți? 

 

P.S. Domnule Boc, ați depus denunțul la DNA Cluj referitor la presiunile făcute de ”știți-dumneavoastră-cine”, că nu ne-ați spus și nouă, împotriva consilierilor locali? 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *