O clujeancă spune că a fost jignită și umilită de către paza de la baza sportivă Gheorgheni. Ce explicație au responsabilii complexului

O localnică care frecventează cea mai nouă bază sportivă din Cluj-Napoca susține că a fost jignită și umilită de către trei bărbați care asigură securitatea în incintă. Femeia s-a adresat direct primarului Emil Boc pe platforma de sesizări mycluj.ro și i-a cerut să facă instruirea personalului.

Femeia, a cărei identitate nu a fost făcută publică, a povestit că nu a încălcat niciun punct din regulamentul intern al bazei sportive și totuși a fost tratată foarte urât de către bărbații care erau atunci în tură, asigurând paza.

“Am fost în baza sportivă Gheorgheni unde cei trei bărbați de la securitate au vorbit foarte nerespectuos cu mine și m-au amenințat că mă dau afară (în regulament sunt expuse 2 situații în care te pot da afară și nu eram în niciuna). Au vorbit foarte urât, au spus că sunt un "zero", totul pentru că nu mi-am dat seama că hinta avea limită de vârstă. Nu știu numele lor, dar oricum cred că ar trebui făcută o instruire mai bună și o alegere mai bună a personalului”, a scris clujeanca.

Ziar de Cluj a mai scris despre neregulile întâlnite la baza sportivă: adulții merg în zona rezervată copiilor, cetățenii se plimbă ca pe bulevard pe pista pentru biciclete, copiii se mai joacă la aparatele de fitness, comportamente pentru care cetățenii se reclamă unii pe alții. Dar semnalul de alarmă tras de femeia care spune că a fost agresată verbal, ar fi prima situație - făcută publică - în care rolurile se inversează: vizitatorii complexului sportiv devin victimele angajaților. Poliția Locală nu intervine în haosul de la baza sportivă Gheorgheni, după cum am aflat de la Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale.

“Nu țin de mine, nu am nici o legătură cu ei. Nu e Poliția Locală acolo”, a spus Marcel Bonțidean când reporterul Ziar de Cluj i-a relatat incidentul.

Dacă polițiștii nu sunt paznici ai acestei „ogrăzi” publice, atunci cine răspunde de ce se întâmplă acolo? Am contactat și baza sportivă Gheorgheni pentru a afla dacă sunt la curent cu sesizarea de pe platforma primarului, iar Andrei Chirai, inspector de specialitate la complexul sportiv ne-a informat că a citit sesizarea și va face cercetări. Reprezentatul complexului susține că personalul care lucrează acolo e în permanență instruit cum să se comporte cu vizitatorii.

”Am aflat și eu de situație, m-am uitat pe platformă, am verificat și nu știu exact ce s-a întâmplat. Eu de fiecare dată stau de vorbă cu băieții și le spun să aibă o atitudine civilizată față de oameni, să îi roage frumos, să nu încerce să facă exces de zel. De fiecare dată când ies și eu prin parc și observ nereguli, îi rog frumos pe oameni să se adapteze. De exemplu, și cu urcatul pe hinte, le indic faptul că nu are voie o persoană adultă să se urce pe o hintă de copii cu vârsta între 6 și 12 ani. Sunt indicatoare pe hinte, pe balansoare care arată vârsta. În cazul acesta nu știu ce să vă zic, pentru că nu mai rețin care tură a fost. Urmează să mă interesez și să am o discuție cu ei, și am să îi conving de faptul că trebuie să aibă o atitudine civilizată, pentru că e păcat până la urmă să avem o atitudine ostilă, rece, practic să îi și alungăm pe oameni. Situația asta am citit-o în sesizare, dar nu o cunosc personal de la băieții care au fost atunci. Urmează să aflu și eu în cel mai scurt timp ce s-a întâmplat și eventual să luăm măsurile necesare, dacă se impun”, a declarat Andrei Chirai.

Precizăm că majoritatea aparatelor și dotărilor din baza sportivă au indicatoare sau afișe și scrie negru pe alb cum trebuie folosite.

sursa foto: complexportivgheorgheni.ro

Adauga comentariu