O clujeanca e in razboi cu Primaria din cauza unei parcari care blocheaza iesirea din bloc: ,,Domnu' primar numai grija noastra n-o mai are! Domnu' primar nu mai are grija nimanui!"

Mariana Pop este presedinte de bloc de cinci ani. Chiar daca se apropie de varsta de 70 de ani e neobosita in a apara interesele locatarilor pe care ii reprezinta. Problema cu care se confrunta acum e legata de nepasarea Primariei care a permis constructia unei parcari in spatele blocului, parcare care blocheaza iesirea din spate a blocului. Acest lucru nu doar ca ingreuneaza activitatea locatarilor, dar le ingreuneaza si accesul cand vine vorba de interventia unor masini precum cele de ambulanta. Dupa sesizari la Serviciul de Parcari si o audienta la viceprimarul orasului, doamna Mariana e dezgustata si profund nemultumita de modul in care Primaria alege sa ofere un raspuns la problema dansei.

Pentru ca strada pe care se afla blocul este usor in panta, drumul catre intrarea principala in cladire e construit sub forma unei alei cu scari, ceea ce impiedica accesul masinilor. Tocmai din acest motiv, in spatele scarii 3 a blocului O4 de pe strada Mehedinti 35 s-a facut o alta iesire. 

Initial, aceasta iesire dadea inspre un loc de joaca pentru copii, loc care a fost distrus si care, din 2014, a devenit o parcare cu plata. Dar nu asta ar fi problema doamnei Mariana si a locatarilor, nici faptul ca majoritatea celor care detin un loc de parcare sunt soferi din scara vecina (4), care tine de alta administratie, ci pur si simplu faptul ca parcarea e asezata exact in dreptul iesirii din bloc.

In calitate de presedinte, Mariana Pop a facut sesizari la Primarie si a mers in audienta inclusiv la viceprimarul Gheorghe Surubaru dar, spune ea, asta un razboi pe care il duce deja de aproape un an si in urma caruia nu intrezareste inca nicio solutie.

"Eu am deja aproape un an de zile de cand ma razboiesc cu Primaria. Imobilul nostru si, in special scara 2 si 3, nu are acces la strada principala. In zona de pietonala da, e aleea cu scari, dar nu pot veni salvarea, pompierii sau pompele funebre aici pentru ca in fata e o distanta mult prea mare pana la strada si Primaria stie treaba asta. Eu si cu un an in urma am sesizat acest lucru. Locuiesc aici de 20 de ani si cand am venit oamenii si-au deschis in spatele blocului usa si la scara 2 si la scara 3. Dar cand ei au amenajat in 2014 parcarile in spate, mie mi-au blocat usa blocului pentru ca mi-au pus parcarea exact in dreptul ei", spune aceasta cu nemultumire.

In acest context, Mariana Pop a facut o sesizare la serviciul de parcari, sesizare facuta in luna februarie, la care nu a primit raspuns. Aflata in aceasta situatie, dansa a sunat mai apoi la serviciul de la Parcari si a avut o conversatie cu inspectorul Crenguta Toader, lucru pe care il mentioneaza si in sesizarea ei.

"In data de 06.05.2015 am sunat-o pe d-na de la parcari, care raspunde de zona noastra pentru a o intreba cand are de gand sa-mi dea un raspuns scris la petitia mea din 24.02.2015. Raspunsul a fost ca are alte prioritati acum. Nu pot sa cred ca se poate primi un astfel de raspuns din Primarie. Ce mai cauta astfel de persoane acolo? Pe care noi le platim", scria aceasta la momentul respectiv. 

Pasul urmator a constat in audienta la directorul de Serviciu Public de Interes Local, Florin Bugnar. Cu toate ca audienta a avut loc in luna mai, raspunsul l-a primit de abia in luna iulie. Astfel, reprezentantii Primariei i-au raspuns sustinand ca parcarea e realizata conform Codului Rutier in vigoare. Constienta de faptul ca acest lucru nu e adevarat, Mariana Pop a mers in audienta la viceprimarul Surubaru, de unde, spune aceasta, a primit "acelasi raspuns halucinant".

"Ca urmare a audientei la domnul viceprimar Gheorghe Surubaru cu privire la anularea unui loc de parcare in spatele imobilului situat la adresa sus mentionata, va comunicam faptul ca ne mentinem punctul de vedere exprimat prin adresa inregistrata cu numarul 74544/24.02.2015", i-au raspuns acestia.

Deranjata de aceasta ignoranta a reprezentantilor Primariei, Mariana Pop a realizat ca cel mai bine e ca problema ei sa ajunga direct la primarul Emil Boc.

"Pe urma, in decembrie, avand pozele, raspunsurile si sesizarea mea, am dat telefon la secretara si am intrebat-o cum pot ajunge la domnul primar. Nu mai retin daca ea mi-a zis sa nu ma inscriu si sa sa merg direct la ea, dar asa a fost, m-am dus direct la secretariat si i-am lasat raspunsurile si pozele. Inainte i-am spus la telefon despre ce e vorba. Cand m-am dus si a vazut pozele a zis ca nu-i vine sa creada ca asa ceva au facut cei de la parcari ,,n-am vrut sa va cred, dar, acum, cand vad pozele, raman stupefiata". Si imi zice ,,lasati-le la mine, ca o sa le dau la domnul primar". Le-a dat la domnu' primar, dar domnu' primar numai grija noastra n-o mai are. Domnu primar nu mai are grija nimanui. Acum, intr-o zi i-am dat telefon si am intrebat-o pe doamna secretara ce se intampla. Dar mi-a zis ca raspuns nu primesc pentru ca nu au fost inregistrate toate actele. Le-am dat doar asa, nu cu inregistrare. Mi-a spus sa le mai las pentru ca domnul primar nu a avut timp, dar azi-maine sunt doua luni ca e dinainte de Craciun de cand i le-am dat, dinainte de Craciun", se plange aceasta.

Mariana Pop e sustinuta si de alti locatari. De exemplu, Lenuta Puscas, de la apartamentul 51, se declara la fel de nemultumita si spune ca din cauza parcarii prost gandite nu poate nici sa-si duca gunoiul fara sa se strecoare printre masini.

"Suntem nemultumiti ca ne-a facut podetul ala sa iesim in spate. Noi iesim cu galeata sau cu gunoiul sau cand aducem ceva si chiar astia cand au facut parcarile, nu au tinut cont de podetul acela sa iesim. Cand iesim dam drept in masini, de asta nu sunt multumiti oamenii din scara, ca nu avem acces sa iesim drept afara. Cand nu este masina in dreapta sau in stanga, e mai usor", explica dansa.

Din fotografii se observa cum unul dintre locurile de parcare se afla chiar in dreptul aleii pe care ies locatarii. Pe spatiul care ar permite iesirea, atunci cand masinile se afla in parcare, sta o motocicleta. O solutie pe care o aveau locatarii la un moment dat, era aceea de a trece prin zona acum ingradita de gardul de fier.

Adauga comentariu