Număr redus de achiziții în spitalele din Cluj în perioada stării de urgență

De la instaurarea stării de urgență, numărul achizițiilor realizate de spitalele din Cluj este redus. În luna martie și în primele zile din aprilie, doar patru spitale din Cluj-Napoca au publicat pe SEAP anunțuri pentru licitații. Majoritatea investițiilor sunt pentru materiale sanitare și reactivi de laborator. De asemenea, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor cumpără kituri și truse pentru diagnostic.

Institutul Oncologic Cluj-Napoca a publicat un anunț pentru achiziția de reactivi de laborator și consumabile medicale. Valoarea totală a investiției este de 850.117 lei.

Unitatea sanitară mai dorește și achiziționarea de materiale sanitare în valoare totală de 545.753 lei.

Un alt anunț al Institutului Oncologic vizează cumpărarea de consumabile medicale în valoare de aproape 7 milioane lei.

Cu puțin timp înainte de instaurarea stării de urgență, Institutul Inimii Cluj-Napoca a anunțat pe SEAP intenția de a cumpăra materiale sanitare în valoare totală de 40,1 milioane lei.

În 10 martie, cu aproximativ o săptămână înainte de începerea stării de urgență, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj și-a anunțat intenția de a cumpăra aparatură și materiale sanitare pentru Neonatologie 2, în valoare totală de 4,6 milioane lei.

În aceeași perioadă, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca a publicat un anunț pentru achiziția de materiale sanitare în valoare de aproape 2,6 milioane lei.

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca achiziționează consumabile de laborator – 17 loturi, în valoare totală de 782.247 lei. De asemenea, un alt anunț arată că universitatea va cumpăra reactivi de laborator, reactivi chimici și consumabile de laborator – 10 loturi, în valoare de 263.151 lei.

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Cluj cumpără kituri și truse pentru diagnostic coronavirus în valoare totală de 430.750 lei.

Adauga comentariu