Noul proiect important pentru Cluj are parte de reclamă, dar nu are locație. Boc: „Este cel mai important proiect strategic al Clujului din următorii 10 ani”

Municipiul Cluj-Napoca face loc unui nou proiect important. Primarul Emil Boc a dat tonul, anunțând cel mai însemnat program al Clujului din următorul deceniu: din păcate, detaliile privind locația noului proiect reprezintă încă un mister chiar și pentru decidenții politici. 

Administrația locală analizează împreună cu universitățile din Cluj-Napoca identificarea unei locații pentru viitorul campus, conform declarației recente a primarului Boc, care a ținut să precizeze că este vorba despre un proiect pentru următorii 10 ani.

Primăria se specializează doar în proiecte multianuale

„Avem în discuție un proiect foarte important, de a realiza un campus universitar metropolitan. Este cel mai important proiect strategic al Clujului în domeniul universitar din următorii 10 ani”, a declarat Emil Boc.

Un proiect „strategic”, dar fără locație: 

„Nu vă pot spune unde este, pentru că acum lucrăm la locație cu universitățile, analizăm posibilitățile. Nu pot să vă spun așa ceva, pentru că o să explodeze prețurile în secunda doi, dacă eu pronunț un cuvânt. 

Ne dorim un asemenea campus unde universitățile clujene să ofere studenților un cadru adecvat de locuire.

Noi sprijim și în prezent toate universitățile în proiectele lor de a-și extinde și moderniza căminele, dar ne dorim să facem acest campus universitar metropolitan”, a declarat Emil Boc la un post local de radio local.

Primarul a adăugat că în paralel sunt în lucru și alte proiecte majore, dar la care deciziile nu se pot lua peste noapte. 

Din nefericire, proiectele minore, de însemnătate imediată pentru cetățeni, sunt tot mai neglijate de administrația locală, care s-a specializat în ultimii ani doar în promisiunile privind proiectele majore: metrou, centură metropolitană și alte asemenea promisiuni de care clujenii de azi sunt la zeci de ani distanță. 

 

Adauga comentariu