Noii proprietari ai combinatului Mechel Campia Turzii vin maine la Cluj

Reprezentanti ai Invest Nikarom, cei care au cumparat patru combinate de la rusii de la Mechel pentru 52 de euro,  vor sta de vorba maine pentru prima data cu autoritatile clujene si cu sindicalistii de la combinatul din Campia Turzii. Trei persoane de la firma detinuta tot de cetateni rusi sunt asteptate maine la Prefectura, la o discutie la care va participa si ministrul Dialogului Social, Doina Pana.
“Vom avea o intalnire la comisia de dialog social, era programata mai demult venirea doamnei ministru, dar am facut presiuni la rusii astia interesanti, sa le spun asa, de la Invest Nikarom sa vina sa vedem ce putem sa facem pentru oamenii de la Campia Turzii. Asa, sa judeci si sa tranzactionezi niste fabrici pe trei lei si dupa aia sa nu iti pese, nu e in regula! Nu au bonuri de masa, nu au siguranta avansului, iar perspectiva celor trei salarii compensatorii e in ceata si nu se poate asa ceva! Vom avea o discutie foarte clara si aplicata si nu facem niciun fel de concesii. Astept de la ei o reactie in conformitate cu legile statului roman, exista un contract colectiv de munca, care trebuie respectat”, a spus prefectul Gheorghe Vuscan.
Din cauza platilor compensatorii neachitate salariatilor disponibilizati de la Mechel Campia Turzii, fostii angajati au protestat astazi in fata combinatului.
“Sunt 720 de fosti angajati, care nu au primit salariile compensatorii. Au venit oamenii si au fortat poarta si au intrat peste directorul general. Asa s-a ajuns sa se faca o videoconferinta cu cei de la divizia Mechel Romania. Niste mincinosi notorii, incearca sa eludeze legea. Au spus ca se dau tichetele de masa maine si vineri vin aici sa discute cu oamenii. Daca nu veneau in forta fostii angajati, nu se intampla nimic, nu am fost contactati de noii proprietari de la vanzare. De la rusi ma astept la orice”, a spus Ioan Pascu, liderul de sindicat de la Campia Turzii.
In urma cu o saptamana, rusii de la Mechel au vandut cele patru combinate pe care le detin in Romania pentru 52 de euro firmei Invest Nikarom, detinuta de doi cetateni rusi. Tranzactia a fost explicata de conducerea Mechel cu evitarea unei pierderi de 60 de milioane de euro, estimata pentru 2013, dar si cu strategia companiei de a-si dezvolta afacerile de baza.  

Adauga comentariu