Nicolae Pivariu a revenit la conducerea DSVSA Cluj, Ioan Oleleu a devenit director adjunct

Nicolae Pivariu a redevenit, din data de 20 martie, directorul DSVSA Cluj, în timp ce Ioan Oleleu a  trecut pe poziția de director adjunct. O revenire în funcție efectuată pe silențios a doctorului Pivariu, suspendat după ce a fost învinuit în dosarul cărnii stricate. 

Conform adevarul.ro, Nicolae Pivariu „a fost suspectat că ar fi făcut demersuri ca produsele alterate aflate în magazinele aparţinând unei societăţi comerciale să nu mai poată fi descoperite de către inspectorii DSV Cluj care efectuau controlul. De asemenea, acesta era acuzat şi că, cunoscând activităţile infracţionale derulate de către membrii grupării infracţionale, ar fi ajutat la valorificarea bunurilor provenite din achiziţii intracomunitare. 

Și Mircea Lucaciu, șeful Serviciului Inspecții din cadrul aceleiași instituții, a fost audiat de către DIICOT Cluj, în anul 2014, în dosarul „cărnii stricate”. Lucaciu a fost cercetat pentru că ar fi anunţat un comerciant că urmează să vină în control la firmele sale.

Conform ziuanews.ro, audierea și cercetarea şefilor DSV Cluj a venit în contextul dosarului de evaziune fiscală legat de comercializarea a sute de tone de carne expirată în toată țara. Procurorii DIICOT au descins la 102 adrese în 18 judeţe, într-un dosar în care au fost cercetate peste 80 de persoane pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi punere în circulaţie de produse alterate, prejudiciul estimat fiind de peste 15 milioane de euro.


Comentarii

Claudia

19.05.2017 17:56

Bun, bun ăsta să implementeze legea la azilele de bătrâni!Oare chiar avem conducătorii pe care-i merităm?

Penal

20.05.2017 22:18

Penalu asta conduce o institutie publica?

Adauga comentariu