Nemultumiti de valoarea asigurarii RCA, transportatorii au transformat circulatia pe DN1 intr-un cosmar

Un protest spontan al transportatorilor nemultumiti de faptul ca asigurarea RCA este foarte mare, a dus in aceasta dimineata la blocarea traficului auto pe DN 1, in Floresti. Vulnerabilitatea acestei rute de acces in Cluj-Napoca a fost bine exploatata de catre transportatorii care au circulat in coloana, cu viteza redusa, paralizand, practic traficul rutier. Practic, mii de soferi au fost prinsi in trafic fiind impiedicati sa ajunga la locurile de munca.

”Au fost circa 60 de camioane pe ruta Florești - Gilău, care au circulat cu viteza extrem de redusa. Politistii din trafic au incercat sa fluidizeze circulatia, dar nu se pot aplica amenzi pentru ca se circula foarte incet. S-ar putea aplica amenzi doar in momentul in care ar stationa in locuri nepermise si ar bloca traficul”, au declarat reprezentantii Biroului de Presă al IPJ Cluj.

In ultimele zile, acest tip de protest a fost aplicay de catre transportatori si in alte judete din tara, care de clara ca sunt nemultumiti de noile tarife RCA care i-ar aduce "la sapă de lemn".

"Pentru prima înmatriculare a unui cap tractor, chiar dacă acesta a mai fost folosit, polița RCA este de 5.000 de euro. Este vorba de o mașină fără istoric. La prețul acesta, practic poți cumpăra un cap tractor second-hand", a declarat Dumitru Blaga, președintele Asociației Operatorilor de Transport Rutier Apulum, preluat de Mediafax.

In luna decembrie a anului trecut au avut loc proteste similare din partea transportatorilor. Atunci au avut o intalnire cu vicepremierul Vasile Dincu, insa nimic nu s-a schimbat de atunci. Transportatorii sustin ca vor relua acest tip de proteste pana cand vor fi luati in seama.

Adauga comentariu