Nelu Bene dă o lovitură imobiliară: încasează 18 milioane de euro pentru platforma Unirea

Fondul Suveran al Norvegiei e pregătit să achiziționeze o platformă industrială din Cluj Napoca pentru 18 milioane de euro. Beneficiarul va fi Nelu Bene, cunoscutul afacerist clujean.

Conform Ziarului Financiar, Fondul gestionează active de circa 1000 de miliarde de dolari și investește banii din petrol și gaze în acțiuni în proprietăți la nivel global. 

Norvegienii au achiziționat deja un lot din platforma industrială unde se află Unirea SA, iar acum doresc să achiziționeze platforma în întregime. Conform sursei citate, tranzacția se va încheia pentru aproximativ 18 milioane de euro, plătibil în două tranșe. 

Potrivit unui raport de pe Bursa de Valori Bucureşti, Adunarea Extraordi­nară a Acţionarilor (AEA) societății Unirea, din iulie, a aprobat vânzarea imobilelor constând în con­strucţii şi terenuri din Piaţa 1 Mai nr. 1-2. Terenul este format din nouă loturi cu o suprafaţă cumulată de 41.500 mp, unul dintre el fiind în coproprietate.

Fabrica Unirea urmează un tipar clasic al fabricilor puse pe butuci pentru a ajunge pe mâna băieților deștepți din imobiliare. Așa cum s-a întâmplat în trecut cu Ursus, Feleacul, CUG, Flacăra, Tehnofrig, Fimaro, Argos sau Clujana, fabrica Unirea va fi cel mai probabil rasă de pe fața pământului pentru a lăsa locul unor blocuri de locuințe, afaceri sau hoteluri. 

Momentan, doar Farmec și Terapia par să fi scăpat de tăvălugul imobiliarelor. Pentru cât timp, puțină lume știe. 

 

Adauga comentariu