Neglijența i-a distrus cariera unui rutierist clujean. Polițistul a fost pus la dispoziție și trimis în judecată pentru ucidere din culpă!

Bogdan Ursan, polițistul de la Rutieră Cluj, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Ursan este agentul care a pătruns într-o intersecție în Piața Cipariu, cu autospeciala de poliție și fără semnalele acustice pornite, pe culoarea roșie a semnaforului, fără a se asigura. În urma gestului său, un alt sofer care circula regulamentar a intrat în autospeciala de poliție, iar astfel Ursan a lovit un pieton: o clujeancă ce și-a trăit toată viața sub cuvântul lui Dumnezeu și în grija căreia se afla o mamă bolnavă. 

Dosarul lui Bogdan Ursan trebuie predat în școlile de poliție. Nu este îndeajuns ca presa să scrie despre astfel de situații. Rutieristul a făcut mai multe greșeli care, combinate, au dus la moartea unei femei.

Bogdan Ursan nu se afla în misiune.

Bogdan Ursan nu avea semnalele acustice pornite, doar cele luminoase.

Bogdan Ursan nu s-a asigurat când a pătruns în intersecție. 

Bogdan Ursan a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului. 

Iar la toate acestea se adaugă faptul că Bogdan Ursan era agent la RUTIERĂ și avea vechime. 

S-a zvonit că Ursan urmărea un camion cu autospeciala de poliție și se grăbea să îl oprească pe șoferul respectiv. Nimic mai neadevărat. Bogdan Ursan a dorit să scape de traficul din Piața Cipariu prin ”avantajele” de a fi rutierist. Acesta nu este un material despre Bogdan Ursan ca om, ci despre el ca polițist. 

Cazul rutieristului a fost instrumentat pe două planuri: de către procurorii de la Parchetul Tribunalului Cluj și de cătrei cei de la Control Intern din cadrul IPJ Cluj. 

La nivelul IPJ Cluj, cercetarea disciplinară a fost suspendată, însă Ursan a fost pus la dispoziție: limitat în atribuții, orice acțiune exercitată de acesta se face exclusiv prin dispoziție dată de superior. 

„În cauza menționată, aflată în instrumentarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, a fost pusă în mișcare acțiunea penală, motiv pentru care agentul de poliție la care faceți referire a fost pus la dispoziția unității până la definitivarea situației”, arată cei de la IPJ Cluj. 

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Bogdan Ursan pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. 

Ionițoaia Marcela Florica și Costan Mihaela, rudele victimei lui Ursan, au rămas cu o mulțime de cheltuieli pe cap și o viață grea. Cu toate acestea, cele două vor cere judecătorului ca polițistul să nu fie condamnat la închisoare cu executare, pentru că ele l-au iertat.

Pe 2 mai, victima de 55 de ani, a ajuns la UPU în stare gravă, iar medicii au notat următorul diagnostic: politraumatism, traumatism cranio cerebral, facial cu epistaxis bilateral oprit (sângerare masivă din nas), traumatism vertebră medular la nivel cervical și dorso lombar, traumatism toraco-abdominal cu hemoragie retroperitoneu prin leziune de rinichi drept (pentru oprirea acestei hemoragii a fost dusă de urgență în sala de operație), fracturi multiple de bazin, fracturi la femurul stâng și tibia dreaptă). Femeia a luptat din răsputeri, însă impactul cu atuospeciala de poliție a fost prea puternic, iar corpul ei a cedat la câteva zile după accident. 

Procurorul de caz a finalizat ancheta în șase luni (perioadă în care s-au cerut expertize multiple pentru probatoriu), iar Ursan se va prezenta în fața unui judecător care va stabili sentința în dosar. 

 

 

Adauga comentariu