Reportaj

Moda noua la Cluj: santierele nu se mai finalizeaza, se abandoneaza

In goana dupa fondurile europene, Primaria Cluj-Napoca a autorizat spargerile simultane a zeci de strazi. Acum, orasul comoara s-a transformat in orasul transeu, unde lucrari incepute in urma cu cateva luni au ramas la stadiul de santier si de pe care muncitorii au disparut fara urma. Strazi intregi au diferente periculoase intre benzile de circulatie de cateva luni bune, dar constructorii nu se grabesc sa echivaleze inaltimea asfaltului.

In Manastur, de exemplu, de la podul Calvaria pana la statia Clabucet, starea strazilor e aceeasi de cateva saptamani bune. Intre benzile de circulatie e o diferenta de cativa centimetri buni, destui cat sa-ti avarieze masina dupa drumuri repetate prin zona. Cu toate acestea, constructorii nu se grabesc sa termine lucrarile incepute si abandonate.

Aceeasi situatie se regaseste si pe strada Plopilor, la intersectia cu Uzinei Electrice. O banda de circulatie a fost sapata acum cel putin o luna si asa a fost lasata. Soferii o evita, de frica sa nu-si strice masinile, asa ca, in fiecare dimineata, mai ales de cand a inceput scoala, in dreptul Salii Sporturilor se formeaza o aglomeratie incununata cu claxoane si nervi intinsi.

In centrul Clujului, la intersectia strazilor Horea cu Regele Ferdinand si Baritiu, diferentele dintre benzile de circulatie au aparut in urma cu doua luni. Tot de atunci, in centrul intersectiei se ridica mandre doua canale care pot avaria serios masina unui sofer care nu stie ca, in centrul orasului comoara, cursele cu obstacole sunt placerea vinovata a constructorilor.

De cinci luni, nervii clujenilor sunt intinsi la maximum. Oamenii se plang la Primarie si pe mediile de socializare, iar pagina oficiala de Facebook a primarului e asaltata cu poze din trafic. Cu toate acestea, nimeni nu ofera un raspuns la intrebarile care se afla acum in mintea oricarui sofer din Cluj-Napoca: “De ce au fost incepute toate santierele simultan si de ce, odata sapata o strada, nu se si repara, ci ramane santier timp de cateva luni bune?”.

Raspunsul municipalitatii e intotdeauna acelasi: “Se lucreaza. Se lucreaza atat in timpul zilei, cat si in timpul noptii”. La ce exact, nu stie nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *