Mobilier stradal artistic inaugurat la Cluj, într-o stație de autobuz, în premieră națională

În stația „Cloșca” de pe strada Horea a fost inaugurat astăzi, în premieră națională, un nou tip de mobilier stradal artistic, de 5 stele, opera constând dintr-un scăunel mic, roșu, cadrat de un tomberon voluminos, plin ochi, și de 3 pungi mari, transparente, de gunoi.

Vorbim, în acest caz, de o veritabilă operă de artă: se observă în imaginea de mai jos aliniamentul simetric al compoziției urbane, cele cinci piese dispuse într-un echilibru desăvârșit ca geometrie estetică.

Arta stradală clujeană de 5 stele poate fi savurată sinestezic, printr-o asociație de senzații cathartice olfactiv-chinestezice: așezat pe scăunel, consumatorul de artă urbană va percepe senzațiile tari date de mașinile care îi vor parca sub nas, pe pista de biciclete, va fi stropit din cap până-n picioare de noroiul de pe carosabil, antrenat de mașini, și va savura mirosul dulce-acrișor al gunoiului de sub nas, doldora în tomberon.

După „Colours of Cluj”, avem acum și „Smells of Cluj”, un proiect-pilot inaugurat pe strada Horea, care s-ar putea extinde la nivelul întregului oraș. Ca argumente pro: e ieftin, sunt folosite materiale autohtone, existente în Cluj peste tot, ne reprezintă!

Adauga comentariu