Mircea Cenan (RJ) liderul galeriei U Cluj: ”Cei mai frumoși suporteri pe care îi are România sunt la U Cluj”.

Atunci când suporterii Universității Cluj se gândesc la un lider, imaginea care le vine în minte este cea a lui Mircea Cenan, supranumit RJ, cel care a condus cu o mână de fier peluza Șepcilor Roșii. O figură emblematică pentru peluza Universității, RJ a adunat în jurul lui mii de suporteri care au însoțit echipa în toate colțurile țării. 

La 15 ani m-am suit pe deal și am strigat ”Eu sunt liderul galeriei”.

”Oamenii apreciază ceea ce am făcut, devotamentul meu pentru echipă, iubirea mea pentru oameni care este maximă. Sunt ambițios și lupt. Pentru mine nu există nu se poate. Mi-au dorit acest lucru, să fiu lider. La 15 ani m-am suit pe deal și am strigat ”Eu sunt liderul galeriei”. Am avut o nebunie, nici nu știu de unde vine forța asta, energia asta puternică. N-a fost ușor, dar am studia feonmenul ultra, am învățat ce trebuie să fac, am adunat forța și energia și am plecat departe. Sunt mândru că în era mea, în deplasări au trecut Carpații cu mii de oameni. Am construit o familie acolo”, povestește Mircea Cenan la un post de radio local.

Mircea Cenan s-a retras de la conducerea galeriei în 2013, dar anul trecut a fost rugat de suporteri să revină în mijlocul lor. În an centenar, suporterii au simțit că au nevoie de liderul lor.

Nu mai sunt un lider autoritar când eram cândva, sunt un lider onorific

”Anul trecut suporterii din galerie au venit în fața casei tale și au făcut show și ți-au cerut să te întorci. Numai împreună suntem o familie. Nu contează vârsta. Împreună cu mine și cu generația mea, alături de generația mai mică putem fi o forță. Pasiunea nu moare niciodată. Eu m-am reîntors a doua zi când au venit la mine acasă. Eu am stat lângă ei până la ultimul meci. Mă duc în peluză și cânt. Nu mai sunt un lider autoritar când eram cândva, sunt un lider onorific. Tinerii trebuie lăsați și ei să se organizeze. Sunt mândru de ei, de toate acțiunile lor, mai ales în anul centenar 2019”, potrivit lui Cenan.

Cei mai frumoși suporteri pe care îi are România sunt la U Cluj.

Mircea Cenan recunoaște că galeria Universității Cluj încă are foarte mult potențial, iar dacă toți suporterii, de toate vârstele își dau mâna pot fi forța care erau când RJ îi conducea.

”Eu i-am crescut pe ei, mie îmi e ușor să discut cu ei, știu ce lipsuri are fiecare. Peluza Șepcile Roșii are foarte mare potențial. Cu ei am făcut glorie. Eram copii și am obținut autoritate la nivel de țară în rândul celorlalte galerii. Dar acum, când ei sunt bărbați? Cei mai frumoși suporteri care îi are România sunt la U Cluj. Creștem numeric, e plin de copii, trăiesc pentru U. La fotbal suntem mai pătimași, sunt mai multe pretenții, dar împreună suntem o familie” transmite RJ.

sursa foto: u-bt.ro

Adauga comentariu