Ministrul Economiei: Un antreprenor din Cluj dorește să producă aparate de ventilat mecanice

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu a declarat că se va întâlni cu un antreprenor din Cluj, care doreşte să producă ventilatoare mecanice.

"Mai mult, mă văd cu un producător - şi sunt extraordinar de foarte bine surprins - din Cluj, care doreşte, care are posibilitate şi doreşte să avem o discuţie pe aparate de ventilat mecanice. Vine special de la Cluj să vadă. Îl voi ajuta cu absolut tot ce pot, să vedem cât de repede putem demara”, a declarat Virgil Popescu la România TV.

În același timp, Institutul Academia Tehnică Militară colaborează cu Dacia Renault şi Bosch şi lucrează în paralel la un alt proiect de echipamente de ventilaţie mecanică, deci ventilatoare mecanice pentru ATI.

În acest moment, potrivit unei informări a Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul spitalelor există 2.653 de paturi ATI și de 1.361 ventilatoare mecanice. 

Și alte companii din Cluj-Napoca și-au arătat încă de la început disponibilitatea pentru a veni în ajutorul spitalelor în lupta cu epidemia de coronavirus. Astfel, Farmec produce dezinfectanți care urmează să ajungă în spitale și în instituțiile publice. 

 

Adauga comentariu