Mercedes vine la Cluj să prezinte ultimul model de autobuz electric eCitaro. Cineva să-i ia cardul lui Boc până nu cheltuie toți banii clujenilor

Mercedes anunță cu surle și trâmbițe că a lansat un nou model de autobuz electric, eCitaro. De fapt, a fost lansat de ceva vreme și mai multe orașe din Germania au achiziționat niscaiva bucăți la prețuri decente de 500.000 de euro bucata. 

În aceste condiții, cum puteau să lipsească cei de la Mercedes de la Cluj-Napoca, unde cel mai de seamă cetățean al orașului, Emil Boc, e dependent de tehnologie și inovație ca nea' Costel de păcănele. Combinația e simplă, nemții vor să mai vândă niște autobuze mega performante, mega electrice și eco prietenoase, iar primăria Cluj-Napoca e partener de seamă al celor de la Mercedes. Prețurile de 500.000+ euro pentru un autobuz electric nu sperie pe nimeni în orașul fanion al Europei de Nord-Sud-Est-Vest, mai ales că mai ciupim un euro de la fonduri europene, un euro de la guvern, un euro de la cetățean. În lupta asta imaginară cu Munchen, Roma, Paris, cum să ne lăsăm mai prejos?

Conform datelor oficiale, autobuzele eCitaro sunt „echipate standard cu patru baterii Lithiumion amplasate în partea din spate a autobuzului. Pot fi adăugate module adiționale de până la 10 baterii pe plafonul autovehiculului. Bateriile au o capacitate de până la 350 kWh şi sunt răcite la temperatura ideală pentru a maximiza durata de viață. Cu cele 10 baterii modulare, eCitaro are o masă proprie, în specificațiile standard, de 13,5 tone. Unei mase maxime admise de 19,5 tone, îi corespunde o încărcare de până la 6 tone, respectiv 88 de pasageri. Noul model are la bază Mercedes-Benz Citaro, un autobuz best-seller la nivel internațional”.

PS: Chinezii au cam 500.000 de autobuze răspândite prin toată țara. La ei, prețurile de achiziție sunt în jur de 100.000 de dolari. Ce săraci. 

Adauga comentariu