Medicii din Cluj care tratează bolnavi de coronavirus sunt cazați la hotel

Prin intermediul unui program derulat de societatea civilă, mediul de afaceri și autoritățile locale, sunt închiriate camere de hotel pentru cazarea cadrelor medicale care tratează pacienți infectați cu coronavirus în spitalele din Cluj-Napoca. Spitalul Municipal Clujana are deja asigurate camere de cazare, iar de astăzi au intrat în program și Spitalul de Boli Infecţioase și Spitalul de Pneumoftiziologie.

500.000 lei au fost alocați astăzi, prin rectificarea bugetului local, pentru Spitalul Municipal Clujana pentru acoperirea cheltuielilor de cazare la hotel a personalului medical care în condițiile acestei bătălii contra coronavirus are nevoie de sprijin.

„Avem nevoie să le oferim sprijin direct cadrelor medicale, în primul rând prin infrastructura necesară, iar în al doilea rând să avem grijă de personalul medical pentru că ei sunt ostașii noștri care ne reprezintă pe front. Sunt aceia care sunt în bătălia de zi cu zi. Pentru aceasta punem la dispoziție prin parteneriat cu societatea civilă, cu mediul de afaceri, camere pentru cazare începând cu cei care sunt în prima linie a frontului. Pot să vă spun că începând de azi dimineață, au fost alocate deja 26 de camere Spitalului de Boli Infecţioase pentru 52 de persoane. Începând de astăzi, de la ora 12.00 aceste camere pot fi ocupate. De mâine dimineață, 11 camere și 22 de persoane de la Spitalul de Pneumoftiziologie vor beneficia exact de aceeași situație și în continuare, în ordinea în care sunt în această bătălie, vor intra în acest program. Spitalul Clujana are deja asigurate 36 de camere pentru cazarea personalului medical”, a declarat primarul Emil Boc.

Primarul a precizat că în măsura în care vor fi găsite resurse private, vor fi folosite acele resurse pentru plata cazării medicilor, dar dacă nu vor fi sume suficiente, vor fi alocați și bani din sectorul public.

Adauga comentariu